Vjerovali ili ne

Pacijentkinji iz Trebinja odstranili tumor težak 16 kilograma

Poznati banjalučki ginekolog Nenad Lučić, uz podršku ljekara iz trebinjske bolnice, uspješno je odstranio tumor težak više od 16 kilograma pacijentkinji V. G. (59) iz Trebinja.


Pacijentkinji iz Trebinja odstranili tumor težak 16 kilograma
Pacijentkinji iz Trebinja odstranili tumor težak 16 kilograma

Riječ je o izuzetno složenom operativnom zahvatu, koji je trajao nešto više od četiri sata, potvrdio je za „Glas Srpske“ Lučić.

“Tumor, dimenzija 60h40 centimetara, zauzimao je prostor od male karlice preko cijelog abdomena sve do plućne maramice, vršeći pritisak na ostale organe“- priča Lučić. Riječ je o gospođi koja je imala tumor na lijevom jajniku i interesantno je, kaže, da se nije žalila da ima tegobe.

“To je meni potvrdila i dan prije same operacije, koja je obavljena u prošli četvrtak. Tumor je bio u priraslicama sa susjednim organima, crijevima i omentumom, bio je nalijepljen i na želudac i jetru. Tumor je oslobođen od susjednih organa i izvađen. Odstranjena je i materica sa drugim jajnikom i jajovodom, kao i dio omentuma oko crijeva i samo slijepo crijevo“ – kazao je Lučić.

Prema njegovim riječima, pažljivo je pregledana struktura susjednih organa na koji je tumor bio nalijepljen.

“Jetra, želudac i crijeva, sve je uredno i bez oštećenja. Njen organizam bio je naviknut na rad pod pritiskom. Oslobađanjem tumora toga više nema i trebalo je kardio-respiratorni sistem da se adaptira. Sve je savršeno riješeno“ – kaže Lučić. Naglasio je da su zadovoljni kako je prošla operacija, jer se radi o rijetko viđenom slučaju, dodavši da je u dugogodišnjoj karijeri imao još samo dva slična slučaja.

Uz ginekologa Lučića, u timu su bili i načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Bolnice Trebinje Anđelka Dukić Sovtić i specijalista ginekologije i akušerstva Srđan Lugonja.

Dukić Sovtić je istakla da se pacijentkinja uspješno oporavlja.

“Operacija je prošla u najboljem mogućem redu i postoperativni tok uspješno teče, te se čekaju rezultati patohistološke analize, kako bi se utvrdilo o kakvom tumoru se tačno radi“ – kazala je Dukić Sovtić.

Direktor trebinjske bolnice Nedeljko Lambeta naglasio je za „Glas“ da je zahvaljujući ginekologu Lučiću i trebinjskim ljekarima uspješno obaljen ozbiljan poduhvat u medicini.

“Do sada nismo imali sličnu operaciju. Bilo je kompleksno, ali sve je prošlo, hvala Bogu, dobro. Naša bolnica može da odgovori velikim izazovima, na šta smo ponosni“- rekao je Lambeta.

Saradnja

Prema riječima Nenada Lučića, saradnja sa bolnicom u Trebinju je odlična.

“Rješavamo sve teške i komplikovane slučajeve. Sa velikom radošću iščekujemo novi objekat bolnice, koja će mnogo značiti cijeloj Hercegovini“ – kazao je Lučić, naglasivši da bolnica u Trebinju na njega može računati i u narednom vremenu.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services