“Ožiljci života” Laguna objavljuje dugo iščekivanu ispovijest Vuka Draškovića

Iz pera velikog pisca stiže potresno svjedočenje ne samo o njegovom burnom životu, nego i o mnogim drugim ključnim ličnostima koje su stvarale savremenu istoriju Srbije, sa upečatljivim naglaskom na zbivanja devedesetih godina prošlog vijeka.

Bio sam obavezan da čitaoce suočim sa ožiljcima svog života. Da svjedočim, prije svega, o prelomnim i tragičnim zbivanjima u posljednjoj deceniji minulog vijeka, čiji sam bio sudionik i jedan od glavnih aktera. Da svjedočim o srpskoj eliti koja je pripremala lomaču i za Srbiju i za Jugoslaviju i o svojoj tadašnjoj ulozi. I da svjedočim o petooktobarskom pomračenju 2000. godine, kada je većina povjerovala da je Srbiji svanulo – istakao je Drašković povodom svoje autobiografije.

Od svog djetinjstva, studentskih dana u Beogradu, preko novinarskih angažmana u zemlji i svijetu, uz osvrte na književno stvaralaštvo, svjedoci smo lične i nacionalne drame koja se odvijala, tokom tri protekle decenije, na nesreću i štetu srpskog naroda. Antologijske stranice autobiografije Vuka Draškovića sažimaju burne decenije od devedesetih naovamo.

– Bio sam u klubu srpske elite, s akademicima, piscima, vladikama, žurnalistima, koji su sedlali ata za novog Karađorđa, novog cara Dušana, a zvao se Slobodan Milošević. Bio sam uvažen i hvaljen od svih njih dok sam timario konja za vožda Velike Srbije, i odbačen i prezren istoga trena kada sam “prevjerio” i krenuo da obaram suludog jahača. Tada sam se otisnuo u krvavu političku arenu, osnovao SPO i sudario se sa Zlom, a Zlo sa mnom – rekao je on.

Ovi memoari se čitaju kao dirljivo i gorko svjedočenje protiv zaborava, a zaborav je ubistvo Istine.

autobiografija, memoari, Vuk Drašković

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services