Skip to main content

„Ovo je katastrofa kakvu srpski narod ne pamti“

„Ovo je katastrofa kakvu srpski narod ne pamti“ Patrijarh Porfirije uputio saučešće i molitve porodicama stradalih i povrijeđenih

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je da se u jednoj beogradskoj osnovnoj školi danas dogodila katastrofa kakva se srpskom narodu i otadžbini nije desila i da se moli Spasitelju za postradale.


„Ovo je katastrofa kakvu srpski narod ne pamti“ Patrijarh Porfirije uputio saučešće i molitve porodicama stradalih i povrijeđenih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Patrijarh srpski je naveo da vijesti o ovoj katastrofi sluša u muklom bolu.

– Molim se Spasitelju Hristu za postradalu djecu i radnika škole. Molim se Spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam im najdublje saučešće – napisao je patrijarh na “Instagramu”.

Njegova svetost je istakao da su molitve i ljubav Vaskrslog Gospoda i sva ljudska briga i pažnja danas sa ranjenom djecom i nastavnicom.

– Molim sve da Vaskrslom Gospodu uputimo molitvu za mir i međusobnu ljubav. I molim da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, pogotovo za promociju nasilja u javnosti – rekao je patrijarh Porfirije.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu ubijeno je osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja.

Šestoro djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Policija je uhapsila četrnaestogodišnjeg K.K, koji je počinio taj zločin.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti