Upis od idućeg oktobra

Otvara se studijski program turizma u Višegradu

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Marko Đogo izjavio je, nakon potpisivanja sporazuma o saradnji, kojim je predviđeno otvaranje studijskog programa turizma i hotelijerstva u Višegradu, da se nada da će od 1. oktobra sljedeće godine biti upisani prvi studenti.


Otvara se studijski program turizma u Višegradu
FOTO: SRNA

Đogo je naveo da svemu prethodi izrada adekvatnog elaborata, a da dosadašnji ulazni parametri daju razlog za optimizam.

– Nova zakonska rješenja su omogućila uvođenje takozvanih kratkih studijskih programa. Mislim da će prvi takav studijski program na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biti onaj koji ćemo otvoriti ovdje – rekao je Đogo novinarima nakon potpisivanja sporazuma.

On je istakao da biti univerzitetski centar nije lako, ali da ako u Republici Srpskoj postoji grad koji ima predispozicije da to bude – onda je to Andrićgrad.

– Mislimo da je ovo grad koji je centar turističke regije i da one standarde koje je postavilo resorno ministartvo o minimalnom broju upisanih studenata možemo sa visokom sigurnošću reći da ćemo ispuniti i da će biti ekonomska opravdanost otvaranja ovog studijskog programa – rekao je Đogo.

Predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Andrićgrada potpisali su danas sporazum o saradnji, kojim je predviđeno otvaranje studijskog programa turizma i hotelijerstva u Višegradu.

Sporazum su, u prisustvu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, potpisali dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Marko Đogo i predstavnik državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljko Elek.

Potpisivanju sporazuma u amfiteatru Fakulteta u Andrićgradu prisustvovao je i predstavnik opštine Višegrad u Skupštini Andrićgrada Brane Smiljić i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services