Loši uslovi za Srbe u Hagu

Ostojić: Zahtijevati hitno puštanje generala Mladića radi liječenja

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić izjavio je da vlasti Republike Srpske moraju zahtijevati od Haškog tribunala da general Ratko Mladić hitno bude pušten na slobodu radi adekvatnog liječenja, jer mu je život u opasnosti.


Ostojić: Zahtijevati hitno puštanje generala Mladića radi liječenja
Foto: Printskrin/TV K3

“Srpski zatočenici nemaju potrebnu zdravstvenu zaštitu u Haškom tribunalu zbog čega ih je veliki broj ranije preminuo ili se trenutno nalazi u teškom zdravstvenom stanju. General Mladić treba po vlastitom izboru da izabere zemlju gdje će se liječiti“ – rekao je Ostojić.

Ostojić je napomenuo da Republika Srpska ne treba da se obazire na reagovanja iz Federacije BiH, koja ima negativan stav prema ulozi generala Mladića u proteklom ratu.

“Pod komandom generala Mladića Vojska Republike Srpske je sačuvala srpski narod od genocida na ovim prostorima i dala nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske“– istakao je Ostojić.

Ostojić je naglasio da je general Mladić srpski heroj, čiji će lik i djelo zauvijek biti ispisani u srpskoj istoriji, koju niko nikada neće moći falsifikovati i dovesti u pitanje.

Generalov sin Darko Mladić rekao je ranije Srni da je zdravstveno stanje generala Mladića, koji se nalazi u bolnici u Hagu, najteže do sada i da se prvi put od kada je u Holandiji žali na jake bolove i opštu slabost.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services