Skip to main content

„Mađarska je primjer gdje manjine ostvaruju visok stepen prava i sloboda“

Orlić sa Orbanom o ključnim pitanjima regiona „Mađarska je primjer gdje manjine ostvaruju visok stepen prava i sloboda“

Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas u Budimpešti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom o nastavku saradnje dvije države u svim oblastima i o ključnim pitanjima za region i Evropu.


Orlić sa Orbanom o ključnim pitanjima regiona „Mađarska je primjer gdje manjine ostvaruju visok stepen prava i sloboda“
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Orlić je Orbanu prenio da Srbija duboko cijeni nivo dostignute saradnje sa mađarskim prijateljima na gotovo svim poljima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine Srbije.

Orlić je istakao da se to odnosi na sprovođenje najvažnijih infrastrukturnih projekata, poput izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, međusobnu podršku u energetskom snabdijevanju i na zajednički angažman po pitanju sprečavanja nelegalnih migracija.

On je ocijenio da pečat odnosima dvije zemlje i garanciju za nastavak saradnje daje i Ugovor vlada Srbije i Mađarske o prijateljskim odnosima i saradnji u oblasti strateškog partnerstva, koji je nedavno potvrdila Skupština Srbije.

Orlić je danas u Budimpešti razgovarao i sa predstavnmicima Samouprave Srba u Mađarskoj, koji su mu rekli da je položaj srpske manjine na istorijskom maksimumu, ističući da je Mađarska primjer zemlje u kojoj manjine ostvaruju visok stepen prava i slobodaKomentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti