Održan turnir

Organizovan turnir “Trojka iz bloka“

U Istočnom Novom Sarajevu sinoć je organizovan šesti humanitarni turnir „Trojka iz bloka“, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za socijalno ugrožene porodice.


Organizovan turnir “Trojka iz bloka“
Foto: SERGEJ ĆUKOVIĆ/GRAD BANJALUKA

Koordinator sportsko-humanitarnog turnira “Trojka iz bloka” Marko Maunaga rekao je novinarima da su u prvoj polovini godine prikupljena sredstva za porodicu Makera iz Ljubinja, kojima su pomogli da im bude završena kuća, i za Bratiće iz Bileće, gdje su radovi u toku, te je predviđen završetak unutrašnje stolarije u kući.

“U drugoj polovini ove godine prikupljaćemo sredstva za dvije porodice iz Bratunca. Za jednu pravimo kuću, odnosno oni su počeli, a mi hoćemo da pomognemo da je i završe, a za drugu porodicu pravimo pečenjaru kako bi im pomogli da mogu sami da rade i zarađuju za sebe“ – naveo je Maunaga.

On je dodao da su ranijih godina pomagali i porodice sa područja Istočnog Sarajeva, a cilj organizacije “Srbi za Srbe” jeste da pomognu porodicama širom Republike Srpske kojima je potrebna pomoć.

“Imamo nekih četiri, pet prijavljenih porodica za pomoć sa ovog područja i u narednom periodu planiramo da i njima pomognemo“ – naveo je Maunaga.

Jedan od učesnika turnira Matej Kostić rekao je da je i ranijih godina podržavao ovu aktivnost, navodeći da je cilj pomoći socijalno ugrožene porodice.

“Svake godine je sve više učesnika i nadam se će tako biti i ubuduće“ – istakao je Kostić.

Turnir je održan na košarkaškim terenima u Parku Gavrilo Princip u Istočnom Novom SarajevuKomentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services