„Sve će biti veoma javno“

Organizatori „Evroprajda“ ne pristaju na zabranu

MUP Srbije zabranio je održavanje Parade ponosa 17. septembra, u okviru manifestacije „Evroprajd 2022“, kao i porodičnu šetnju, najavljenu kao kontraokupljanje.


Organizatori „Evroprajda“ ne pristaju na zabranu
FOTO: MILKICA MILOJEVIĆ/RINGIER

Organizatori “Evroprajda” uložili su žalbe i istakli da će šetnja ipak da bude održana.

Zbog zabrane Parade ponosa se povela polemika, a u pojedinim medijima pojavila se i informacija da je ruta šetnje tajna i da je poznato samo da je okupljanje u 17 sati ispred Narodne skupštine.

– Sasvim je netačno da postoji bilo kakva tajna trasa. Sve će biti veoma javno – kaže za Telegraf.rs Goran Miletić, jedan od organizatora “Evroprajda 2022”.

Podsjetimo, najavljena maršruta ovogodišnje Parade ponosa nešto je drugačija nego prethodnih godina.

Okupljanje je zakazano za subotu, 17. septembar u 17 časova ispred Narodne skupštine. Odatle će se šetati Dečanskom do “PrideHouse” u Domu Omladine, potom do Trga republike, Studentskog trga, Uzun Mirkove, Pariske, Bulevara Vojvode Bojovića do “PrideParka” na Kalemegdanu (Donji Grad), gdje je planirana žurka.

Organizatori “Evroprajda” uložili su žalbu MUP-u Srbije zbog zabrane održavanja Parade ponosa iz, kako je navedeno, bezbjednosnih razloga. Organizatori su najavili žalbu Upravnom sudu.

Miletić je, nakon objavljivanja zabrane održavanja šetnje, rekao da je “poražavajuće da se zabranjuje prijavljena ruta skupa”.

– Poražavajuće je da se zabrani prijavljena ruta skupa, ali svakako ne može da se zabrani šetnja koju ćemo svakako da održimo. Za sada predajemo žalbu Ministarstvu unutrašnjih poslova i dalje Upravnom sudu, ukoliko bude potrebno – objasnio je Miletić.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services