„Šetaćemo, vjerujte, bićemo sigurni“

Organizatori „Europrajda“ povodom odluke Upravnog suda

Kao aktivist koristmo svoje demokratsko pravo na građansku neposlušnost i izlazimo na protest ispred Ustavnog suda, odakle ćemo zajedno krenuti do Prajd parka na stadionu „Tašmajdan“.


Organizatori „Europrajda“ povodom odluke Upravnog suda
FOTO: FOTO: MILKICA MILOJEVIĆ/RINGIER

To su danas saopštili organizatori “Europrajda22” nakon što je Upravni sud objelodanio da je odbio njihovu žalbu na odluku o zabrani Parade ponosa.

– Ako je vjerovati Ministru unutrašnjih poslova i presudi Upravnog suda, koji je odbio žalbu organizatora, EuroPride šetnja je od strane ovog ministarstva zabranjena. Međutim, mi, kao aktivisti, koristimo svoje demokratsko pravo na građansku neposlušnost i izlazimo na protest ispred Ustavnog suda, odakle ćemo zajedno krenuti do Prajd parka (Stadion Tašmajdan) – saopštili su organizatori “Eurprajda”.

Takođe, istakli su da vjeruju da će, “kao građani i građanke ove zemlje, biti sigurni, čak i dok koriste svoje demokratsko pravo na protest”, prenosi Blic.

– MUP je o ovom skupu obaviješten. Nakon protesta, okupićemo se na stadionu Tašmajdan, gdje će se program održati po prvobitnom planu. Vjerujemo da je današnji dan od istorijskog značaja za LGBTI+ zajednicu u Srbiji i regionu – kažu u saopšenju.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services