• Naslovna
  • Vijesti
  • Sport
  • „Oni su ti koji se time bave“ Slučaj Đoković stigao i do Bijele kuće

„Oni su ti koji se time bave“

„Oni su ti koji se time bave“ Slučaj Đoković stigao i do Bijele kuće

Novaku Đokoviću nije dopušteno da nastupa na mastersu u Indijan Velsu, pošto nije dobio dozvolu da uđe u SAD, jer nije vakcinisan protiv korona virusa.


„Oni su ti koji se time bave“ Slučaj Đoković stigao i do Bijele kuće
FOTO: EPA/YOSHUA ARIAS

Došla je ova tema i do Bijele kuće, gdje su novinari postavili to pitanje portparolki Karin Žan Pjer.

Najvjerovatnije Novaku Đokoviću neće biti dozvoljeno da igra ni u Majamiju, iako se guverner Floride Ron De Santis trudi svim silama da Srbin ipak nastupi.

Nole se i dalje nada da bi mogao da učestvuje na tom mastersu, koji počinje 22. marta, a pitanje oko zabrane srpskom asu da uđe u Ameriku postavljeno je i Karin Žan Pjer.

Ona je nakon pitanja o potencijalnom dopuštanju Novaku da uđe u zemlju, prebacila odgovornost na Nacionalni centar za kontrolu i prevenciju bolesti. Samim tim otavila je minimum nade, a praktično je i ugasila

– Po pitanju uslovne vakcinacije, uputila bih vas na CDC (Nacionalni centar za kontrolu i prevenciju bolesti). Oni su ti koji se time bave. To je još uvijek na snazi i očekujemo da se svi pridržavaju pravila naše zemlje, bilo kao učesnici, ili kao gledaoci. Što se tiče konkretno BNP Opena, to je pitanje za njih, oni su privatno lice, pa ćemo im dozvoliti da govore o tome. Ali opet, ovo je nešto o čemu odlučuje CDC – rekla je Karin Žan-Pjer.

Novakovi navijači širom svijeta sa nestrpljenjem iščekuju nove mečeve, koji je zbog svoje odlučnosti da se ne vakciniše bio uskraćen za igru na mnogim terenima širom svijeta. Bilo kako bilo i tom problemu se nazire kraj, a Novak strpljivo čeka i za to vrijeme uživa u Srbiji, prenosi Informer.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services