Skip to main content

„Roditelji bili nepodobni“

Oglasio se Centar za socijalni rad nakon stravičnog slučaja zlostavljanja djevojčice

Centar za socijalni rad Beograd, odjeljenje Zvezdara, naveo je povodom slučaja zanemarivanja maloljetne djevojčice L.P. da su po njenom rođenju pokrenuli postupak lišavanja roditeljskih prava oba roditelja, ali da je nadležni sud kasnije donio odluku da se o djetetu stara otac.


Oglasio se Centar za socijalni rad nakon stravičnog slučaja zlostavljanja djevojčice
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Kako se navodi u odgovoru Centra za socijalni rad dostavljenom Tanjugu, u slučaju maloljetne L.P. postupali su odeljenje Palilula, a zatim i odjeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište gdje je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o djetetu.

Centar za socijalni rad Beograd, odjeljenje Palilula je u skladu sa svojim nadležnostima dijete smjestilo u ustanovu socijalne zaštite, poslije čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskih prava za oba roditelja.

Sud dodijelio dijete ocu

Kako se navodi, nadležni sud je zatim donio odluku da dijete dodeli na staranje ocu.

Nakon toga Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Zvezdara je 2020. godine od strane policije obaviješteno da ima saznanja da se u stanu čuje plač djeteta, navodi se u odgovoru povodom ovog slucaja.

“Dijete nema tragove zanemarivanja”

Otac se postupajući po prijavi policije nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad koji su procijenili da dijete nema nikakve tragove zanemarivanja.

Nakon toga, kako se navodi, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju.

Po nalogu dežurnog tužioca ranije danas raspisana je potraga za Urošem P, osumnjičenim da je bio nasilan prema partnerki i držao svoju kćerku (8), za koju je pregledom utvrđeno da je neuhranjena i zapuštena.

Uroš P. se sumnjiči za krivično djelo nasilje u porodici i protivpravno lišenje slobode na štetu nevjenčane supruge, kao i krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete, saopštilo je tužilaštvo.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti