• Naslovna
  • Vijesti
  • Zabava
  • Oduzimaju previše vremena: Ovo su aplikacije koje najveći broj korisnika želi da izbriše sa telefona

Oduzimaju previše vremena

Oduzimaju previše vremena: Ovo su aplikacije koje najveći broj korisnika želi da izbriše sa telefona

Današnji pametni telefoni prepuni su različitih aplikacija i korisnici se povremeno odlučuju na čišćenje svojih uređaja kako bi napravili malo reda na njima, ali i kako bi se riješili nekih aplikacija koje ili ne koriste ili negativno djeluju na njih zato što na njima provode previše vremena i slično.


Oduzimaju previše vremena: Ovo su aplikacije koje najveći broj korisnika želi da izbriše sa telefona
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Odgovor na pitanje koje aplikacije najviše korisnika želi da izbriše sa svojih telefona dali su stručnjaci za sajber sigurnost sa stranice VPNOverview.

Njihovo istraživanje je zasnovano na guglanju, odnosno pretragama pojmova o brisanju aplikacija s telefona, pri čemu je potrebno naglasiti da se rezultati odnose samo na SAD.

A ti rezultati su zanimljivi. Naime, aplikacija koju najviše korisnika želi da izbriše sa telefona jeste i jedna od najpopularnijih – Instagram. Tokom šest mjeseci koliko su praćena pretraživanja, zabilježeno je oko 900 hiljada pretraga “kako izbrisati” ili “kako deaktivirati” tu mrežu.

Loša vijest za Marka Zakerberga jeste da je i druga aplikacija na ovom spisku također Metina i u pitanju je Facebook – brisanje “Fejsa” s telefona pretraživalo je više od 385 hiljada osoba.

Na trećem mjestu nalazi se mreža omiljena među mladima, Snapchat a više od 215 hiljada osoba je pretraživalo načine njenog brisanja i deaktivacije.

Na ovoj listi nalazi se i Twitter. Nakon Maskovog preuzimanja kompanije mnogo se pisalo o tome kako brojni korisnici razmišljaju o gašenju naloga na toj mreži i okreću se alternativama. Podaci VPNOverviewa pokazuju da je tokom poslednjih šest meseci oko 92 hiljade korisnika pretraživalo pojmove u vezi sa brisanjem Twittera.

Na petom mestu, s nešto manje od 25 hiljada pretraga, nalazi se Telegram.

Kao jedan od razloga zašto se Metine aplikacije nalaze na prva dva mesta, prema CNBC-u, navodi se to što se radi o aplikacijama koje se već nalaze na većini telefona. Instagram je prošle godine zauzeo drugo mjesto po globalnom broju preuzimanja sa skoro 550 miliona, dok je ispred Metine mreže bio TikTok sa 672 miliona.

Pored toga, poslednja istraživanja ukazala su na povećano nepovjerenje korisnika prema popularnim društvenim mrežama zbog širenja dezinformacija, zlostavljanja, phishinga, problema s privatnosti i drugo.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services