Iz Ministarstva kažu da će sredstva biti doznačena komercijalnim bankama i preduzeću „Pošte Srpske“ kako bi od sutra započela isplata penzija za 275.435 korisnika. „Od početka godine penzije su nominalno povećane za 14 odsto, u avgustu je isplaćena i jednokratna pomoć od 100 KM za korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, na osnovu odluke Vlade Republike Srpske“, stoji u saopštenju. Ukupan iznos potreban za isplatu penzija na godišnjem nivou povećan je rebalansom za 89,8 miliona KM u odnosu na planirani budžet i iznosi ukupno milijardu i 360 miliona KM. „Ministarstvo finansija i Vlada Republike Srpske nastaviće da prate makroekonomska kretanja i potrebe korisnika prava na penzijsko-invalidsku zaštitu i u skladu sa tim vršiti dalja usklađivanja, dodaje se u saopštenju“, navode iz Ministarstva.

Obezbijeđena sredstva za penzije u Srpskoj, isplata kreće sutra

Iz Ministarstva kažu da će sredstva biti doznačena komercijalnim bankama i preduzeću „Pošte Srpske“ kako bi od sutra započela isplata penzija za 275.435 korisnika.


Obezbijeđena sredstva za penzije u Srpskoj, isplata kreće sutra
Foto: Pixabay

Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je 116.142.922 KM za isplatu avgustovskih penzija za korisnike u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i inostranstvu, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Iz Ministarstva kažu da će sredstva biti doznačena komercijalnim bankama i preduzeću „Pošte Srpske“ kako bi od sutra započela isplata penzija za 275.435 korisnika.

„Od početka godine penzije su nominalno povećane za 14 odsto, u avgustu je isplaćena i jednokratna pomoć od 100 KM za korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, na osnovu odluke Vlade Republike Srpske“, stoji u saopštenju.

Ukupan iznos potreban za isplatu penzija na godišnjem nivou povećan je rebalansom za 89,8 miliona KM u odnosu na planirani budžet i iznosi ukupno milijardu i 360 miliona KM.

„Ministarstvo finansija i Vlada Republike Srpske nastaviće da prate makroekonomska kretanja i potrebe korisnika prava na penzijsko-invalidsku zaštitu i u skladu sa tim vršiti dalja usklađivanja, dodaje se u saopštenju“, navode iz Ministarstva.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services