Obrazovanje

Obećano, ali nije ispunjeno: Student generacije uputila otvoreno pismo

Zadržavanje mladih i obrazovanih ljudi u Srpskoj je prioritet.


Obećano, ali nije ispunjeno: Student generacije uputila otvoreno pismo
Foto: katera.news

Angelina Vukosav, student generacije na Fakultetu likovnih umjetnosti u Trebinju, duže vrijeme čeka posao. Ona je otvorenim pismom skrenula pažnju na sopstveni slučaj, koji, sasvim sigurno nije jedini. Pismo prenosimo u cjelosti:

“Neki od vas su sigurno čuli za mene, neki me i lično poznaju, a većina vas me vjerovatno i ne zna. Ja sam Angelina Vukosav i jedan sam od najboljih studenta u Republici Srpskoj i BiH. Završila sam u roku osnovne i prve posdiplomske studije na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, na smjeru grafički dizajn, a trenutno završavam i druge paralelne posdiplomske studije iz slikarstva na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu.

Dobitnik sam raznih nagrada i priznanja za svoj uspjeh i u zemlji i regionu, bila sam student generacije Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, dobila sam Plaketu Univerziteta Istočno Sarajevo za izuzetan uspjeh tokom studija, Nagradu EU IPAK projekta u BiH, stipendista sam mnogih fondova, dobitnik „Dositeje“ i u svojim indeksima do sada imam tačno 73 predmeta ocjenjena ocjenom 10, učesnik sam raznih projekata, festivala, izložbi, te je iza mene do sada realizovanih devet samostalnih izložbi u BiH, Crnoj Gori i Srbiji sa mojih nepunih 25 godina..

Nikada nisam ni razmišljala da ću morati pisati o ovom, ali, već godinu i po dana pokušavam da se izborim za obećani „siguran posao u državnim institucijama u Republici Srpskoj“. Iako je sve bilo medijski propraćeno i argumentovano javno na mnogim televizijama, od mog obećanog posla do dan danas nema ništa“, navodi se u pismu.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services