Skip to main content

Republika Srpska

NSRS traži ostavku sudije u Ustavnom sudu BiH

Narodna skupština Republike Srpske pozvala je sudije Ustavnog suda BiH iz reda srpskog naroda da podnesu ostavku dok parlament Srpske ne odluči drugačije. Inače, u Ustavnom sudu BiH trenutno je samo jedan sudija iz Republike Srpske, jer je drugi otišao u penziju, a novi sudija nije izabran.


NSRS traži ostavku sudije u Ustavnom sudu BiH
Foto: NSRS

Ovo je navedeno u zaključku o Informaciji o zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske od 17. februara 2020. godine u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH.

Ovaj zaključak stupa na snagu narednog dana od dana donošenja.

Usvojen je i zaključak kojim Narodna skupština Republčike Srpske zadužuje poslanike iz Republike Srpske u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da u što kraćem roku pripreme i upute u parlamentarnu proceduru Zakon o Ustavnom sudu BiH, kojim će se definisati sastav Ustavnog suda BiH bez stranih sudija.

Ovaj zaključak predložili su klubovi poslanika SNSD-a, SP-a, Demosa, Ujedinjene Srpske, NPS-a, SPS-a i DNS-a.

Narodna skupština usvojila je i zaključak o usvajanju Informacije o zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske usvojenim 10. decembra 2021. godine.

Ovi zaključci se mijenjaju na način da se rok od šest mjeseci za njihovo izvršenje briše, a da se Vladi Republike Srpske omogućava da odgovarajuće zakone i druge propise uputi u skupštinsku proceduru kada za to budu nastupile odgovarajuće okolnosti.

Resiklažu ranije donesenih zaključaka usvojili su poslanici skupštinske većine, nakon čega je i završena još jedna posebna sjednica NSRS.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti