Skip to main content

Nešić u Briselu sa Lenarčićem i Adžićem

Nešić u Briselu sa Lenarčićem i Adžićem „Službe za spasavanje u BiH pokazale spremnost“

Službe zaštite i spasavanja u BiH pokazale su spremnost i osposobljenost za pružanje pomoći i u najtežim prirodnim nesrećama, konstatovano je na današnjem sastanku ministra bezbjednosti Nenada Nešića sa komesarom EU za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama, Janezom Lenarčićem u Briselu.


Nešić u Briselu sa Lenarčićem i Adžićem „Službe za spasavanje u BiH pokazale spremnost“
FOTO: MINISTARSTVO BEZBJEDNOSTI BIH

Značajan doprinos tome je dala i Evropska unija kroz projekte opremanja i obuke koje su bile neophodne za prijem BiH u članstvo Mehanizma EU za civilnu zaštitu. Prošlogodišnjim prijemom u Mehanizam, otvorena su brojne mogućnosti za saradnju, opremanje, prijem i pružanje pomoći zemljama koje iskažu potrebu saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Ministar Nešić i komesar Lenarčić su konstatovali da je u ovoj oblasti potrebno intenzivirati korištenje dostupnih fondova i mogućnosti, u cilju jačanja kapaciteta i spremnosti odgovora na sve vrste prirodnih katastrofa.

Tokom posjete Briselu, Nešić se sastao i sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Filipom Adžićem.

Iskazan je obostrani interes i potreba za unaprijeđenje saradnje, posebno u borbi protiv prekograničnog kriminala i sprječavanja ilegalnih migracija.

Takođe razgovarano je o saradnji policijskih agencija na povećanju bezbjednost građana i olakšavanja njihovog kretanja između dvije države.

Takođe, delegacija Ministarstva bezbjednosti BiH je posjetila Misiju BiH pri EU u Briselu. Tom prilikom ministar Nešić se informirao o radu Misije te pohvalio njihov doprinos u koordinaciji aktivnosti na ispunjavanju uslova i napretku BiH u EU integracijama.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti