predsjednik DNS-a

Nešić: „BiH može opstati samo ako jača naša kuća Republika Srpska“

„Ove godine obilјežavamo 30 godina postojanja Republike Srpske. Ovo je godina i kucnuo je čas kada se, kao naši borci, moramo ogrnuti srpskom trobojkom, a odbaciti crno bijelu zastavu koju već 16 godina nad nama drže SNSD, SDS i PDP. 16 godina je prošlo u njihovim optužbama i svađama a da Republika Srpska od toga nema nikakav ili mali napredak“ rekao je Nenad Nešić, predsjednik DNS i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.


Nešić: „BiH može opstati samo ako jača naša kuća Republika Srpska“
Nešić

On je dodao da je vrijeme za Treći put DNS-a.

„To je put odbrane nacionalnog interesa Srba i obezbjeđivanje nacionalnog jedinstva. Kada pobjedim to ću uraditi. U Sarajevu neću predstavlјati samo sebe nego svakog Srbina i zato ću prema svima postupati odgovorno i tražiti da budu odgovorni. Neće biti posebnih sjednica da bih pobjedio bilo kog Srbina nego će ih biti samo ako postoji potreba da pokažemo jedinstvo, snagu i neuništivost Republike Srpske. Bošnjačkoj političkoj eliti poručujem – BiH može opstati samo ako jača naša kuća Republika Srpska. Ako mi razvijemo Srpsku a vi Federaciju BiH može biti jedna lijepa ulica u kojoj smo dobre komšije. Vrijeme je da izađemo iz 1992“ istakao je Nešić.

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH dodaje da treći put DNS-a nije prazna priča, već da je to ozbilјan program koji će donijeti rast 5% godišnje i obezbjediti plate od 2000KM.

„Prosječne penzije moraju biti 50% od prosječne plate. Privrednici koji zaposle bar 30 lјudi 3 godine neće plaćati poreze i doprinose. Majke četiri i više djece imaće platu jer su heroji Srpske a za 1000 mladih izgradićemo stanove da bi ostali da žive širom Republike. Zaposlićemo 10000 mladih, a za one ispod 35 godina koji su samostalni preduzetnici i privrednici ispodprosječnih primanja ukinućemo porez. Ne želimo da rušimo već da gradimo. Da povezujemo lјude, da povezujemo Srpsku. Jedino što ćemo rušiti su barijere tako što ćemo graditi puteve, mostove, pruge i aerodrome. I zato mi je posebna čast što sam juče bio jedini predsjednik političke partije iz RS na Otvorenom Balkanu koji je simbol svega toga. Tamo je i nama mjesto i tamo ću nas uvesti kao član Predsjedništva BiH“ poručuje Nešić.

On dodaje da Srpska može i mora dinamično, snažno i jako naprijed.

„To može samo ako vjeruje u sebe a ne glavne glumce crno bijelog filma. Oni nude samo dalјe propadanje, mržnju i nemaju plan. Treći put DNS-a je put Republike Srpske ka vrhu. Sve drugo su stranputice koje predugo gledamo“ zaklјučio je Nešić.

„Republika Srpska je najlјepša zemlјa zapadno od Drine i neizmjerna mi je čast  što sam kandidat za predsjednika jedne takve zemlјe. Želim da vratimo dostojanstvo instituciji predsjednika Republike Srpkse koje je ozbilјno narušeno zadnjih godina. Zbog toga sam spreman da svo svoje znanje, sav svoj trud rad i svoj život  podredim svim našim građanima“ rekao je Radislav Jovičić, potpredsjednik DNS i kandidat za predsjednka Republike Srpske.

On dodaje da je DNS stranka koja ne zagovara podjele i sukobe.

“Mi ne želimo nove ratove, svađe i propadanje svega što imamo. Mi se zalažemo za snažnu Republiku Srpsku i njene institucije u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma. Mi se zalažemo za Treći put koji je jedini mogući i jedini ispravni put za Republiku Srpsku“ kaže Jovičić.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske poručuje da je vrijeme da se krene u obnovu svega što volimo.

„Nažalost, u takvom smo stanju da prvo moramo zaustaviti propadanje pa onda započeti napredak kome težimo“ dodaje Jovičić.

„Republika Srpska sa mnom na čelu gradiće dobre odnose sa svima u regionu, Evropi i svijetu. Mi sada nemamo prijatelјa ni na istoku ni na zapadu. Za mene je Republika Srpska svetinja i uvijek je stavlјamo ispred svih drugih interesa. Prvo Republika Srpska pa tek onda DNS. Pođite sa nama u sigurniju budućnost. Pođimo Trećim putem“ zaklјučio je Jovičić.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services