Poznat po skandalu

Nedostojan uniforme: Osramoćeni omiljeni sin

U jeku ispoljavanja emocija i poštovanja nakon smrti kraljice Elizabete Druge, prisustvo osramoćenog princa Endrjua dalo je notu nesklada svečanim ritualima koji prethode njenoj sahrani, ocjenjuje britanska agencija Rojters.


Nedostojan uniforme: Osramoćeni omiljeni sin
Foto: Getty images

Kraljičin navodno omiljeni sin uklonjen je sa kraljevskih dužnosti i lišen većine titula zbog skandala oko prijateljstva s američkim biznismenom Džefrijem Epstajnom, osuđenim seksualnim prestupnikom koji je izvršio samoubistvo u zatvoru, i optužbi za seksualni napad, navodi Rojters.

Agencija pritom podsjeća da princ Endrju (62) nije optužen ni za šta, kao i da je negirao da je počinio bilo kakvo krivično djelo.

Britanska agencija dodaje da, iako veteran kraljevske mornarice iz Foklandskog rata, princ nije mogao da nosi vojnu uniformu tokom dvije svečane procesije, u Edinburgu i Londonu, kada su on i njegova tri brata i sestre bili u pratnji kraljičinog kovčega, prenosi Tanjug.

Kralj Čarls, princeza Ana i princ Edvard imali su uniforme na sebi, dok je Endrju bio u civilu, ali će mu biti dozvoljeno da nosi uniformu kao poseban znak poštovanja prema kraljici tokom posljednjeg bdijenja.

Rojters prenosi da je tokom procesije u Edinburgu u ponedjeljak jedan čovjek viknuo: “Endrju, ti si bolestan starac!”

On je potom priveden i optužen za narušavanje mira.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services