Skip to main content

Proglašena trodnevna žalost

Nakon pucnjave u školi u Beogradu oglasio se ministar prosvjete

Ministar prosvjete Branko Ružić, ministarka zdravlja Danica Grujičić i načelnik policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić obraćaju se uživo u Vladi Srbije povodom pucnjave koja se desila jutros u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.


Nakon pucnjave u školi u Beogradu oglasio se ministar prosvjete
FOTO: PINK / SCREENSHOT

Proglašena trodnevna žalost

Ministar Ružić proglasio je trodnevnu žalost počevši od 5. maja, zaključno sa nedeljom 7. maja. Nastava u popodnevnim časovima danas se neće održati.

– Na početeku pozivam da minutom ćutanja odamo počast svim preminulima u ovom jutrašnjem, tragičnom događaju. U ime ministarstva prosvjete, izražavam najdublje žaljenje povodom najveće tragedije koja je zadesila Srbiju i naš obrazovni sistem. Tragedija koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar” osmoro djece je izgubilo život, kao i pripadnik obezbjeđenja škole, dok su povriheđeni hospitalizovani. Dhecu roditeljima niko ne može da vrati, događaj se odigrao oko 8 časova kada je učenik sedmog razreda ove škole izvršio ovaj čin po prvi put u Srbiji. Pripadnik obezbjeđenja je bio prisutan, koji je tragično izgubio život, a bio je prisutan i školski policajac. Zahvalan sam našim zdravstvenim radnicima i molimo Boga da pomogne svima koji su hospitalizovani i kojima se ukazuje zdravstvena pomoć. Šestoro djece je hospitalizovano i jedna nastavnica. Zahvalan sam na hrabrosti nastavnika i svih prisutnih koji su pokušali da spriječe ovu tragediju. Vlada je donijela odluku o trodnevnoj žalosti na čitavoj teritoriji Republike Srbije, počevši od 5. maja, zaključno sa nedeljom 7. maja. Danas popodnevna smjena neće biti održana. Od sutra će nastava početi sa minutom žalosti – otvorio je konferenciju ministar Ružić, piše Blic.

U Osnovnoj školi na “Vladislav Ribnikar” na Vračaru jutros oko 8 časova došlo je do pucnjave. Prema najnovijim zvaničnim informacijama MUP-a, ubijeno je osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja. Šestoro djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj. Maloletnik K. K. (14) koji je izvršio ovaj zločin, učenik je ove škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti