Važne informacije za vozače

Mjestimično vlažni kolovozi, magla na području Doboja

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, naročito na području Doboja.


Mjestimično vlažni kolovozi, magla na području Doboja
Foto: N. Živanović

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina i vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar – Nevesinje od 8.00 do 17.00 časova biće potpuno obustavljen saobraćaj u zoni izvođenja radova, od Nevesinja do entitetske granice.

Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeravati alternativnim putnim pravcima Nevesinje – Zijemlje – Ruišta – Mostar ili Nevesinje – Berkovići – Stolac – Mostar.

Radovi se izvode i na dionici magistralnog puta Gradiška – Čatrnja, u mjestu Kruškik, zbog čega je saobraćaj obustavljen od 8.00 do 16.00 časova.

Za danas od 7.00 do 17.00 časova najavljeni su radovi na izgradnji propusta na dionici magistralnog puta Bijeljina – Šepak u zoni Branjeva.

Saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, biće izmijenjen saobraćaj na petlji Johovac. Izmjena saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na novoizgrađenoj dionici auto-puta na Koridoru „Pet ce“ Tovira-Kostajnica do 15. septembra izvodiće se probne, odnosno testne vožnje i za to vrijeme neće se plaćati putarina. Brzine kretanja biće ograničena na nivou gradilišne, odnosno brzine u toku izvođenja radova, a nakon toga projektovana od 130 kilometara na čas.

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja u tunelu Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog radova su aktuelne na putnim pravcima Stari Majdan – Banjaluka, Rudanka – Doboj, Bakračuša – Nevesinje, Prijedor – Stara Rijeka i Prijedor – Kozarac.

Zbog radova na izgradnji razvodne mreže vodovoda, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš i dionici regionalnog puta Čelinac – Ukrina.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac – Gornja Vijaka – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić, Teslić – Podjezera, pa su i na tim pravcima aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik – Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća „Ruding“, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran – Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje – Donja Trnova – Glavičice – Mezgraja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar – granica sa Srbijom /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za sva teretna vozila i autobuse, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na području FBiH najavljen je početak sanacionih radova i obustava saobraćaja na magistralnom putu Tarčin – Bradina.

Saobraćaj će se preusmjeriti dvosmjerno na jednu kolovoznu traku novoigrađene poddionice auto-puta Tarčin – Ivan, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 8.30 do 16.00 časova na magistralnom putu Srebrenik – Orašje, dionici Cerik – pijaca „Arizona“.

Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik – Brčko – Orašje.

Zbog radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu „Skela“, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. U noćnim časovima od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija na dionici auto-puta Zenica jug – Zenica sjever, kao i na magistralnim putevima Bihać – Bosanski Petrovac, Tuzla – Lukavac, Žitomislići – Počitelj i Donji Vakuf – Travnik.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Otvoren je granični prelaz Krstac na putnom pravcu Gacko – Nikšić.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services