Ministarka poručila

Ministarka Gašič: Tržište u Srpskoj stabilno

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da je tržište trenutno stabilno, da nema straha od nestašica proizvoda, kao i da Srpska ima dovoljno električne eenrgije i građani nemaju razloga da strahuju.


Ministarka Gašič: Tržište u Srpskoj stabilno
Foto: DEMOS

„Jako je teško prognozirati kretanje cijena, prije svega jer je Republika Srpska uvozno orijentisana. Svi mi nadamo se da će u narednom periodu doći do stabilizacije geopolitičkih dešavanja koja su dovela do turbulencija na globalnom tržištu, te da će potom doći i do stabilizacije tržišta i mogućnosti dugoročnijeg prognoziranja kretanja cijena“, rekla je Gašićeva.

Ona je za „Euroblic“ podsjetila da je Vlada Srpske ograničila marže na naftu i naftne derivate u aprilu 2021. i da je dodatno ograničila marže na osnovne životne namirnice u novembru 2021. kako bi sačuvala životni standard građana.

Gašićeva je naglasila da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da je postignut dogovor o cijeni peleta za domaće stanovništvo i da postoji niz drugih mjera koje realizuju institucije Srpske u korist stanovništva.

Govoreći o turističkim vaučerima, ona je rekla da je za dva mjeseca realizovano njih 10.000 i kaže da je zadovoljna dosadašnjim odzivom građana.

Gašićeva je rekla da ohrabruje podatak da se vraćaju strani turisti, kojih je više od polovine u ukupnom broju dolazaka.

Ona je navela da se do kraja godine očekuje da će Srpska ove godine prevazići dosadašnje rekorde i prvi put imati milionski broj registrovanih noćenja.

Kada je riječ o pripremi za izgradnju ski-centra na Manjači, ona je istakla da Banjaluka kao najveći grad uvijek treba dodatno ulaganje i unapređenje ponude, a neophodno je raditi i na uvezivanju sa okolnim opštinama – Šipovom, Mrkonjić Gradom, Ribnikom, Kneževom i drugim lokalnim zajednicama kako bi turisti odmor provodili što kvalitetnije i ostajali duže.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services