• Naslovna
  • Vijesti
  • Naš grad
  • Milovan Bjelica uputio čestitku povodom Dana Republike: „Prilika da još jednom iskažemo jedinstvo našeg naroda“

Jasna poruka

Milovan Bjelica uputio čestitku povodom Dana Republike: „Prilika da još jednom iskažemo jedinstvo našeg naroda“

Milovan Bjelica, načelnik opštine Sokolac je uputio čestitku povodom proslave Dana Republike Srpske i tim putem poručio da je Srpska jedina garancija opstanka srpskog naroda zapadno od Drine.


Milovan Bjelica uputio čestitku povodom Dana Republike: „Prilika da još jednom iskažemo jedinstvo našeg naroda“
Foto: Srna

Republika Srpska je ojačan temelj zapadnog srpstva i jedina garancija opstanka i budućnosti srpskog naroda zapadno od Drine, a današnji dan prilika da još jednom iskažemo jedinstvo našeg naroda, rekao je Bjelica i dodao:

Srpska kultura je policentrična i prostire se od Hilandara do Sentandreje i od Kladova do Trsta. Republika Srpska predstavlja ojačan temelj zapadnih srpskih zemalja, jer su Bosna i Hercegovina kao srpske zemlje prestale da postoje. Sada je ona „predstraža Srbije“, kako je to za bivšu BiH pisao Stevan Moljević, ili „predstraža slave i plača”, kako to kaže profesor Đorđe Vuković.

Ona je prva pomoć i RS Krajini i Crnoj Gori koja od avgustovskih promjena pokušava da vrati dušu. Petrovići su se još onomad prilikom borbi za oslobođenje vajkali što je umjesto Šumadija druga srpska država nazvana Srbija.

Bilo je to, po njima, prerano da se zove Srbija, a da nije oslobođeno sve od Bosne i Hercegovine, preko Slavonije, Baranje, Srema, Bačke i Banata do Kosova, Metohije, Makedonije, jer sve ove oblasti, uz Šumadiju i Crnu Goru i Brda, čine Srbiju.

Sveti Stefan je Dan Republike Srpske, a Srpska je oblast, regija, administrativna oblast poput Šumadije ili Crne Gore ili Banata.

Živjela Srbija, živjelo srpstvo, navodi se u čestitki.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services