Jasna poruka

Milovan Bjelica: Slovenački režiser lažima želi instant slavu i promociju

Prvi čovjek opštine Sokolac reagovao na dokumentarni film koji je digao veliku prašinu kako kod nas, tako i u regionu.


Milovan Bjelica: Slovenački režiser lažima želi instant slavu i promociju
Milovan Bjelica, Foto: Fejsbuk

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, na svom zvaničnom FB nalogu komentarisao je dokumentarni film “Sarajevo safari“ slovenačkog režisera Mirana Zupaniča. Komentar gospodina Bjelice prenosimo u cjelosti:

Slovenački režiser potkopava pomirenje i ugrožava suživot

„Sarajevo safari“ je laž i izmišljotina nekoga ko želi instant slavu i promociju. Ovakvim lažima ovaj slovenački režiser potkopava pomirenje, ugoržava suživot i život Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Mi nismo snimali filmove, ni lažne ni istinite. A trebalo je da objavimo i da objavljujemo svijetu istinu o stradanju. Da razobličujemo i razotkrivamo laži koje pričaju turistima u Sarajevu. Od lažnih tabli, mapa „opsade“ i sličnih „instalacija“, preko nazovi muzeja i tunela spasa, napisao je Bjelica i nastavio:

Mi u Republici Srpskoj znamo, a svijet izgleda i ne zanima, da je priča o lovu na ljude po Sarajevu lažna. Dok je recimo mudžahedinsko odsjecanje glava Srbima istinito.
Da su bijele trake laž, a da je ubijanje ljekara, naučnika i drugih Srba po raznim privatnim zatvorima i na Kazanima istina. Da je laž da su Srbi granatirali Markale, spalili Vijećnicu, a da je istina nešto potpuno suprotno. Da su isti ljudi u miru, u Sarajevu, zapalili arhiv BiH“.

Podsjećamo, u dokumentarnom filmu “Sarajevo safari“ Miran Zupanič iznosi tvrdnje da su izvjesni stranci, a koji su milioneri, plaćali da sa položaja Vojske Republike Srpske pucaju po civilima u ratnom Sarajevu, a da su stizali iz Beograda helikopterom Vojske Jugoslavije.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services