Pao u komu prije 8 godina

Miloš Božović stigao kući nakon dvomjesečnog liječenja u Moskvi

Miloš Božović, koji je zbog teške povrede glave prije osam godina pao u komu, danas se vratio iz Moskve gdje je prethodna dva mjeseca boravio na liječenju.


Miloš Božović stigao kući nakon dvomjesečnog liječenja u Moskvi
FOTO PRIVATNA ARHIVA

Potvrdio je ovo sekretar Opštinske organizacije Crvenoj krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac.

Skakavac je naveo da je Božović u Istočnu Ilidžu stigao oko 10.15 časova nakon dva dana putovanja avionom i kolima.

– Trenutno je malo izmoren od puta, ali bitno je da je dobro podnio sve terapije u ruskoj klinici i vidi se pomak u liječenju – rekao je Skakavac i dodao da će u narednih nekoliko dana posjetiti Miloša, te imati više informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Skakavac je zahvalio ambasadoru BiH u Rusiji Željku Samardžiji, ali svim ljudima koji su pomogli u Miloševom liječenju.

Miloš Božović je 16. jula otputovao u rusku kliniku “Neurovita”. Milošev otac je u februaru izjavio da se pojavila mogućnost dječakovog liječenja matičnim ćelijama na jednoj ruskoj klinici u Moskvi.

Dodatnu nadu ovoj porodici dalo jeste i to da je jedno dijete nakon 11 godina ležanja u komi progovorilo i ustalo na svoje noge poslije tretmana matičnim ćelijama, a ukupan proces liječenja, prema programu ljekara sa ruske klinike, trajao bi do dvije godine.

Za Miloševo liječenje u Moskvi bilo je neophodno prikupiti 62.598 evra, dok je dodatnih 15.000 evra bilo potrebno izdvojiti za putne troškove porodice, kao i za angažman specijalnog aviona za medicinski transport.

U akcijama pomoći za Miloševo liječenje učestvovali su brojni građani Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i regiona, a jedan od organizatora brojnih humanitarnih akcija bila je i Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a na utakmici protiv “Zvijezde” 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services