Skip to main content

SARADNIK KANCELARIJE TRGOVINSKOG PREDSTAVNIKA UGANDE ZA BIH

Mandžić: Uganda je jedna od najljepših zemalja na svijetu, ali njen potencijal treba strateški pozicionirati

Saradnik kancelarije Trgovinskog predstavnika Ugande za BiH Blagan Mandžić, nakon posjete ovoj afričkoj zemlji izjavio je da tek predstoje aktivnosti koje će ovu zemlju približiti tržištu zemalja Jugositočne Evrope, a posebno Bosne i Hercegovine.


Mandžić: Uganda je jedna od najljepših zemalja na svijetu, ali njen potencijal treba strateški pozicionirati
Foto: Twitter

“Uganda je jedna od najljepših zemalja na svijetu, ali njen potencijal treba strateški pozicionirati“, poručio je Mandžić koji je bio dio delegacije 14 privrednika iz Srbije, na čelu sa Bratislavom Stoiljkovićem-trgovinskim predstavnikom Ugande za Jugoistočnu Evropu.

Gospodin Mandžić je petodnevni boravak u Ugandi iskoristio za susrete sa brojnim privrednicima, kao i sa predstavnicima vlasti i tom prilikom je prezentovao potencijale saradnje Bosne i Hercegovine i Ugande.

“S obzirom na to da je Bosna i Hercegovina bila dijelom SFR Jugoslavije koja je bila osnivač Pokreta nesvrstanih, a čiji je Uganda član logičan sled bi bio da njegujemo godinama sticano prijateljstvo i manifestujemo ga i kroz privrednu saradnju“, poručio je Mandžić.

Prije nego što je napustio Ugandu, Mandžić je, zajedno sa ostalim trgovinskim predstavnicima posjetio i turističke lokacije i uvjerili se u brend Ugande kao vrhunske turističke destinacije. Oni su, između ostalog, posjetili i aerodrom “Pakuba“, zatim “Paraa Safari Lodge“ gdje su tokom vožnje mogli bili impresionirani lavovima, slonovima i Ugandskim kob antilopama. Takođe, trgovinski predstavnici su, među kojima i gospodin Mandžić, imali vožnju čamcom prilikom koje su vidjeli krokodile, nilske konje, kao i velilanstvene Murčisonove vodopade pred čijom ljepotom zastaje dah. Jedan od trgovinskih predstavnika, nakon svega što je vidjeo u ovoj veličanstvenoj zemlji Olivije Kamanzi istakao je da je Uganda jedno od najljepših mjesta u Africi, a šef kancelarije trgovinskog predstavništva za BiH Blagan Mandžić je izjavio da

“Uganda istinski jeste jedno od najljepših mjesta, ne samo u Africi, već i na svijetu, ali da jedan ovakav biser poput Ugande zaslužuje da bude otkriven i prikazan sa punim potencijalima“.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti