“Na potezu je Tužilaštvo”

Maja Vekić o skandalu s mladim reprezentativkama BiH

Bivša košarkašica i košarkaški sudija iz Banjaluke, Maja Vekić, pozvala je nadležne organe da hitno reaguju u slučaju mobinga i maltretiranja pionirskih reprezentativki BiH iz Republike Srpske.


Maja Vekić o skandalu s mladim reprezentativkama BiH
FOTO: SPS

Naime, pošto su roditelji djevojčica izašli u javnost sa šokantnim podacima o zabrani dizanja tri prsta prilikom postizanja trojke, puštanju propagandnih političkih filmova u  autobusu tokom putovanja, prijetnji lomljenjem ruku i pregledavanjem telefona i ličnih poruka od strane selektorke, Vekićeva je poručila da je čitava situacija uveliko izašla iz okvira sporta, te da je to predmet za Tužilaštvo, a ne za disciplinske komisije saveza i suspenzije.

– Ne vidim zbog čega se ovim slučajem bave sportske organizacije. U onom što su rekli predstavnici klubova i roditelji ima toliko krivičnih djela da je logično i normalno da policija uzme izjave i ispita svjedoke i da se pokrene adekvatan proces protiv odgovornih lica. Ono što smo imali prilike da čujemo je strašno, pogotovo jer se radi o djeci u osjetljivoj dobi, koja su se našla na udaru osobe koju bi trebalo držati dalje od djece i sporta. Zato mislim da je hitno potrebna reakcija policije i pravosuđa kako bi zaštitili djecu, ali i spriječli da osobe takvog profila uopšte dolaze u dodir sa trenerskim poslom – poručila je Vekićeva.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services