Ministar poručio

Lukač: U narednom periodu rješavanje pitanja saradnje sa Evropolom

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da u narednom periodu očekuje da u potpunosti bude riješeno pitanje saradnje sa Evropolom što će omogućiti provođenje međunarodnih policijskih akcija na mnogo većem niovu.


Lukač: U narednom periodu rješavanje pitanja saradnje sa Evropolom
Foto: Glas Srpske

Lukač je rekao da su sinoć imali sastanak sa šefom delegacije EU u BiH Johanom Satlerom i ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Selmom Cikotićem Satlerom i da očekuju da to pitanje bude stavljeno u funkciju i da oficir za vezu BiH pri Evropolu ode u njihovo sjedište u Hag.

On je naveo da će na taj način imati potpunu saradnju Evropola i BiH, odnosno njenih ministarstva i policijskih agencija gdje će moći da koriste sve resurse Evropola, što do sada nisu imali mogućnost.

„To će nam omogućiti da provodimo međunarodne akcije na mnogo većem nivou. Ministarstvo unutrašnjih poslova mnogo radi na tome, a kada budemo imali sve te resurse na raspolaganju moći ćemo više i bolje da se brinemo o bezbjednosti svih građana BiH“, rekao je Lukač novinarima u Foči.

Lukač i Cikotić su u maju potpisali Sporazum koji upućuje oficira za vezu iz MUP-a Srpske Aleksandra Stjepanovića u Evropol čije je sjedište u Hagu.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services