Ministar ocijenio

Lukač: Stanje bezbjednosti u Rogatici zadovoljavajuće

Stanje bezbjednosti na području opštine Rogatica na zadovoljavajućem je nivou, nema teških krivičnih djela, ubistava, pokušaja ubistava, pljački, razbojništava, teških krađa i slično, što znači da policija dobro radi svoj posao, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.


Lukač: Stanje bezbjednosti u Rogatici zadovoljavajuće
Foto: SRNA

Lukač je nakon razgovora sa načelnikom te opštine Miloradom Jagodićem o više pitanja iz domena bezbjednosti i nastavku dobre saradnje, rekao da je prethodno posjetio Policijsku stanicu Rogatica, te da je stanje bezbjednosti na području opštine na zadovoljavajućem nivou, ali da uvijek ima sitnih krivičnih djela kojima policija mora da se bavi i održava bezbjednost građana na visokom nivou.

“Svakako tome doprinosi i kvalitetan video-nadzor koji smo zajedo sa opštinom, zahvaljujući načelniku uradili na području Rogatice“ – rekao je Lukač.

On je podsjetio da je riječ je o projektu koji sprovodi Ministarstvo unutrašnjh poslova zajedno sa lokalnim zajednicama, zahvaljući kome su do sada na području 53 opštine ili grada u Republici Srpskoj već napravili ili su u fazi pravljenja takozvanih „pametnih gradova“ odnosno video-nadzora koji će da kontroliše javne površine i na taj način da održava bezbjednost svih građana.

Lukač je naglasio da je sa načelnikom opštine Rogatica dogovoreno da će se taj video nadzor u sljedećim godinama širiti i pokrivati sve one prostore, objekte, ulice, trgove i javne površine bitne za održavanje bezbjednosti.

Ministar je zahvalio načelniku Jagodiću za njegovo angažovanje i ulaganje sredstava u renoviranju Stanice policije Rogatica koja je sastavni dio objekta opštine.

On je naveo da se te prostorije još nalaze u vlasništvu same opštine, kao što je bilo i u drugim opštinama Srpske, a što je riješeno u 99 odsto opština, koje su svojim skupštinskim odlukama takve prostorije i objekte dodijelili MUP-u, što će u narednom periodu biti riješeno i u Rogatici.

On je podsjetio da je opština Rogatica izdvojila određena sredstva za renovira prostorija Policijske stanice Rogatica što govori o obostranoj saradnji koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

“Moram da konstatujem da se Rogatica u zadnjih nekoliko godina, svakako zahvaljujući načelniku i njegovoj administraciji, promijenila na bolje, da se ovdje to može da vidi i kroz ulaganje sredstava u vrtiće i u škole i infrastrukturu“ – istkao je Lukač.

On je dodao da je da je osnovni cilj ovakve politike da se građani Rogatice zadrže u svojoj opštini, da ovdje mogu da obezbijede svoju i egzistenciju svojoj djeci.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services