Zbog ovog tvita gore mreže

Ljetovanje u Hrvatskoj za Srbe je statusni simbol

Boravak na hrvatskom dijelu Jadrana tokom ljetnjih mjeseci, ponovo je postao drag trend kod jednog dijela turista iz Srbije.


Ljetovanje u Hrvatskoj za Srbe je statusni simbol
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Boravak na hrvatskom dijelu Jadrana tokom ljetnjih mjeseci, ponovo je postao drag trend kod jednog dijela turista iz Srbije.

Upravo zato, jedna objava sa Tvitera, postala je viralna na ovoj društvenoj mreži.

Čisto more, guste borove šume, netaknuta priroda, ali i sjećanje na prve odlaske sa porodicom u Split, Dubrovnik, Istru, samo su neki od razloga zbog čega se turisti iz Srbije sve češće odlučuju da ljetnji odmor provedu baš na hrvatskom dijelu Jadrana, piše Blic.

To nije promaklo jednom od Tviteraša iz Srbije, Saši, koji je naveo kako je to “moralni integritet druge Srbije”, kao i želja da se na taj način, ljudi identifikuju sa određenom klasom.

– Ljetovanje u Hrvatskoj je u Srbiji postalo neka vrsta virue signallinga druge Srbije, socijalni wink wink, znak kulturnog pripadanja i identifikacije sa određenom klasom, statusni simbol. Malo sick, ako se mene pita- napisao je on i pokrenuo živopisnu raspravu.

Među prvima su se oglasili oni koji su dugogodišnji turisti na hrvatskom dijelu Jadrana.

– Kao dijete sam bio samo u Hrvatskoj, kao stariji već 15 godina idem, i ne znam gdje ima bliže a ljepše obale, čarobnih gradića, mirisa mora i saliniteta vode. Idem jer mi je duši lijepo, ne gledam nikakve statusne nebuloze..- objasnio je ovaj tviteraš.

Takođe, bilo je i onih koji su zagovarali tezu “ko hoće i ima nek ljetuje gdje želi i kako želi”.

– Ako ti je takav pogled na svijet, onda si u pravu. Neka brate letuje gde ko hoće, ako može. Meni je veći debilizam podići kredit za more. Idiotluk tačnije, bez obzira gdje trošiš – kratko je napisao ovaj tviteraš.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services