Lažnim ubicama s dark weba uplatio hiljade evra za ubistvo

Njemačke vlasti optužile su mladića (28) koji je preko interneta pokušao unajmiti plaćenog ubicu da ubije partnera žene u koju je zaljubljen.

Osumnjičeni je navodno platio hiljade evra kako bi pokušao unajmiti ubicu s lažne stranice na dark webu. Ubicu je pokušao unajmiti u više navrata.

Mladić je uhapšen u aprilu, a berlinski tužioci su juče saopštili da su ga optužili za pokušaj podsticanja na ubistvo.

Htio da ubistvo izgleda kao nesrećan slučaj

Nijemac se registrovao na stranici na dark webu kako bi naručio ubistvo. Naveo je detalje, poput adrese i fotografije mete.

Prema tužiocima, osumnjičeni je rekao da bi ubistvo trebalo izgledati kao nesretan slučaj, poput saobraćajne nesreće ili pljačke. Ponudio je 9.000 evra, ali u bitcoinu. Ispričao je da mu je potom rečeno da plati više novca za drugog ubicu jer je prvi uhapšen. Mladić je pristao i ukupno uplatio 24.000 evra u bitcoinu.

Ubistva se nisu dogodila jer je stranica za unajmljivanje plaćenog ubice lažna. Zato se mladić žalio te pokušao unajmiti trećeg plaćenog ubicu. Tada je tek saznao da je riječ o lažnoj stranici, kao i da mu novac neće biti vraćen.

Administrator web stranice čak je rekao osumnjičenom da se može predstavljati kao plaćeni ubica i prevariti druge potencijalne “klijente”, rekli su tužioci.

internet stranica, podsticanje na ubistvo, prevara

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services