Na rafovima uskoro bez Koka-Kole, Fante, Sprajta

Lanac supermarketa u Njemačkoj odustaje od prodaje popularnog brenda

Vjerovatno najpoznatije svjetsko gazirano piće uskoro više neće biti dostupno u jednom lancu supermarketa u Njemačkoj.


Lanac supermarketa u Njemačkoj odustaje od prodaje popularnog brenda
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Naime, Edeka odustaje od prodaje proizvoda Koka-Kole, nakon što je ta kompanija povećala cijene.

Njemačka punionica Koka-Kole povećala je cijene uz obrazloženje da su veći troškovi energije, a Edeka je poručila da ne prihvata poskupljenje i da više neće kupovati pića te kompanije. Uskoro bi sa rafova ovog lanca mogli da nestanu Koka-Kola, Fanta, Sprajt.

Kako je najavljeno iz punionice američke kompanije u Njemačkoj, još u julu, od septembra će doći do povećanja cijena svih proizvoda i to u višem jednocifrenom postotku, prenosi Blic.

– Namirnice ne smiju postati luksuzna roba – poručio je šef Edeke, Markus Mosa, na šta je Koka-Kola saopštila da neće više snabdjevati taj lanac. Ovo nije prvi put da se Edeka sukobila sa jednim proizvođačem robe koju prodaje.

Trenutno se lanac spori sa američkim koncernom Mondelez, takođe u vezi cijena, jer je čokolada Milka u pojedinim zemljama ponuđena po mnogo povoljnijoj cijeni, prenosi Handelsblat.

Duže od godinu dana Edeka u svojim prodavnicma nema ni sokove Granici ili Hohes C, pošto se takođe spori sa proizvođačem. Edeka je, svojevremeno, u sukobu sa kompanijom PepsiCo uklonila iz svog asortimana cijelu paletu proizvoda tog američkog koncerna, uključujući Pepsi, i to sve do proljeća, kada je postignut dogovor o daljoj saradnji.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services