Smrt monarha

Kraljica odabrala gdje će umrijeti: Znala je da nema mnogo vremena

Kraljica Elizabeta Druga odabrala je da umre u zamku Balmoral, tvrde engleski mediji.


Kraljica odabrala gdje će umrijeti: Znala je da nema mnogo vremena
Foto: PROFIMEDIA

Novinarka „Veniti fera“ zadužena za kraljevsku porodicu, Kejti Nikol, rekla je za BBC da je kraljica Elizabeta Druga znala da će umrijeti i da je odabrala mjesto gdje će se to dogoditi. Zamak Balmoral, u kojem je stvarala najdraže uspomene, bio je njen izbor jer je, kako je rekla Nikolsova, „već znala da nema puno vremena“.

„Kraljica je već imala ozbiljne zdravstvene probleme, teško se kretala, ali je odlučila da što veći dio ljeta provede u Balmoralu. I ta odluka je vrlo jasna, pokazuje da je tamo bila opuštena. Da je imala mnoštvo lijepih uspomena. Opet, znala je da put do tamo nije lak i da bi boravak bio pun izazova, a ipak je insistirala da ode u Balmoral. Bila je kraljica Škota, i želela je da to ljetovanje bude dio njenog posljednjeg povratka kući“, rekla je novinarka.

„Tamo je mogla da skine krunu, da je ostavi na kapiji i da jednostavno bude mama, baka, prabaka… DIo nje je znao da se neće vratiti. I željela je da umre tamo“, rekla je ona.

„Tužno je bilo vidjeti njen kovčeg kako napušta Balmoral, gdje je slavila praznike kao djevojčica, i znati da se nikada neće vratiti tamo“, dodala je Nikolsova.

Sahrana kraljice Elizabete Druge biće 19. septembra, a ljudi se već okupljaju i čekaće po 30 sati da bi joj odali posljednju počast.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services