Postavlja se pitanje koje to struje i koja lica podržavaju SDS i PDP?

Ko je sjedio pored Šarovića i Trivićeve u Palama?

Među dvjestotinak okupljenih na tribini SDS-a i PDP-a proteklog vikenda u Palama više od samih kandidata pažnju je izazvalo ko sve sjedi u prvim redovima.


Ko je sjedio pored Šarovića i Trivićeve u Palama?
FOTO: ATV

Među dvjestotinak okupljenih na tribini SDS-a i PDP-a proteklog vikenda u Palama više od samih kandidata pažnju je izazvalo ko sve sjedi u prvim redovima.

Direktno iza leđa Mirka Šarovića i Jelene Trivić nalazi se Jovan Škobo, dok je pored Mirka Šarovića Radomir Kojić, kojem je od 2002. godine zabranjen ulazak u zemlje EU. Obojica su javnosti i policiji poznati po kriminalnim radnjama, tvrdi ATV portal pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Jovan Škobo je penzionisani policajac MUP-a Republike Srpske, koji je bio komandir PS Pale, koji je, poznavajući policijske metode u kriminalnim krugovima, svojevrsni mentor i savjetnik mlađim kriminogenim licima, između ostalih i svom sinu Miroslavu.

Pored svojih kriminalnih aktivnosti Jovan je upoznat sa sinovim kriminogenim aktivnostima savjetujući ga i pružajući mu podršku, a isti i sada ima uporište i prijateljsko-poznaničke veze među njegovim bitnim ranijim kolegama u policiji, tvrde izvori ATV-a.

Kako izvor navodi, Škobo je u ranijem periodu bio organizator svih kriminogenih djelatnosti na području Pala i Jahorine, a radilo se uglavnom o krađi putničkih motornih vozila na području Kantona Sarajevo, rasturanju narkotika, zelenaštva, a ilegalno stečenim sredstvima je napravio skupocjenu kuću na lokaciji zvanoj “Dedinje” na Palama.

On je, zajedno sa Vladimirom Mačarom 2002. godine ukrao Nissan Patrol, koji je bio vlasništvo Danske deminerske organizacije. Njega je u ukradenom autu Mačar ispratio u svom Audiju A4 do Crne Gore. Kada ga je zaustavila policija, on je pokazao službeni legitimaciju MUP-a Republike Srpske.

Takođe, protiv mlađeg Škobe je podnesena krivična prijava zbog krađe Golfa 4 u vlasništvu EUPM, a kasnijom istragom je utvrđeno da je organizator svega bio upravo njegov otac. Ovaj automobil, kako navodi izvor ATV-a, prodan je na teritoriji Bijeljine.

Škobo se pominje i kao jedan od učesnika teškog ubistva Ljubiše Savića „Mauzera“, gdje je najvjerovatnije on dovezao u Bijeljinu Đorđa Ždralu i Vladimira Mačara koji su neposredno izvršili ubistvo.

Kako izvor dalje navodi, Jovan Škobo, Milutin Danilović i Miroslav Škobo su uključeni u lanac prebacivanja opojnih droga iz zemalja regiona u BiH uz pomoć saradnika, a kao kurire nerijetko angažuju i maloljetna lica. Narkotička sredstva, nezvanično, nabavljaju i iz Kantona Sarajevo.

Organizatori ove kriminalne grupe držali su kontrolu nad kockarnicama, elektronskim aparatima i salonima za igre na sreću na području opštine Pale.

Gore pomenuti trojac, duži vremenski period se bavi zelenaštvom i iznudom, nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, krađom automoibla, čime su stekli veliku imovinsku korist, kao i udio u vlasništvu većeg broja privatnih firmi i ugostiteljskih objekata.

Kao jedan od vidova pranja prljavo stečenog novca, koriste diskont pića u vlasništvu Danilovića i Škobe, koji se nalazi u naselju Luke.

Izvor ATV-a tvrdi da se poslovanje ovog diskonta pića zasniva na zastrašivanju i ucjenjivanju potencijalnih kupaca, ali i konkurencije.

Poznato je i da je na području Pala više osoba njima dvojici dužno novac, pa ih zbog neisplaćenih kamata koriste za izvršenje određenih kriminalnih aktivnosti.

Za Jovana je poznato da duže vrijeme sarađuje i sa Zoranom Šljivićem, kao i sa mnogim drugim osobama sa područja Pala koji se mogu dovesti u vezu sa kriminalom. Pored ovoga, Škobo je u dobrim odnosima sa Naserom Keljmendijem i Muhamedom Ali Gašijem.

Isti izvor tvrdi da se iza lanca kladionica MaxBet nalazi upravo Škobo, te da drži monopol nad elektronskim igrama na sreću i poker aparatima na području opštine Pale.

Izlaskom na slobodu Đorđa Ždrala, koji je inače bio na čelu organizovane kriminalne grupe kojoj su pripadali Jovan i Miroslav Škobo i Milutin Danilović, dolazi do određenih promjena u smislu da se Ždrali omogućava posao sa otvaranjem podruma pića u Istočnoj Ilidži, te svi ponovo zajedno imaju dobre odnose.

Kako navodi ATV portal, dobro obaviješten izvor tvrdi kako je u jednom periodu “plasirana” priča kako postoje određeni sukobi između Ždrale Đorđa i Jovana Škobe, ali da te informacije nisu tačne.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services