Olakšice za domaće autore

Književnicima otvorena vrata knjižara

Ministar prosvjete i kulture Repubike Srpske Natalija Trivić i direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Bojan Đenić potpisali su Sporazum o saradnji između Ministarstva i Zavoda, koji će omogućiti promociju i prodaju najznačajnijih i reprezentativnih i nagrađivanih djela domaćih autora i domaćih izdavača.


Književnicima otvorena vrata knjižara

Ministar prosvjete i kulture Repubike Srpske Natalija Trivić i direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Bojan Đenić potpisali su Sporazum o saradnji između Ministarstva i Zavoda, koji će omogućiti promociju i prodaju najznačajnijih i reprezentativnih i nagrađivanih djela  domaćih autora i domaćih izdavača.

Ovaj sporazum potpisan je sa ciljem stvaranja boljih uslova za dalje jačanje i osnaživanje književnog stvaralaštva i jezičke kulture, podrške snažnijoj promociji, afirmaciji i dostunosti književnih djela domaćih autora,  rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Istakla je da je jačanje književnog stvaralaštva i domaćih autora jedno od strateških ciljeva Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Sporazum je potpisan nakon održanog panela na temu „Ćirilica u izdavaštvu“koji je organizovan u okviru Međunarodnog sajma knjige „Banjaluka 2022“.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services