Skip to main content

Republika Srpska

Klub poslanika PDP uputio rezoluciju o Milanoviću

Кlub poslanika PDP-a je krenuo u realizaciju zaključaka Predsjedništva PDP-a o tome da se uputi inicijativa prema Narodnoj skupštini Republike Srpske za usvajanje Rezolucije kojom bi se Zoran Milanović proglasio nepoželjnim u Republici Srpskoj, kao i obavezujuće preporuke prema članu Predsjedništva BiH iz Republike Srpske da se ova tačka stavi na dnevni red Predsjedništva – rekao je šef Кluba poslanika PDP-a u NSRS Igor Crnadak.


Klub poslanika PDP uputio rezoluciju o Milanoviću
Foto: PDP

On je taj prijedlog uputio svim šefovima poslaničkih klubova i grupa, kao i nezavisnim poslanicima koji participiraju u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Crnadak je podsjetio da Rezolucija uključuje stav da se zvaničnici Republike Srpke ne sastaju sa Zoranom Milanovićem.

“Takođe, javni resursi Republike Srpske na lokalnom i republičkom nivou, trgovi, parkovi, zatvoreni prostori, svi javni objekti, neće biti ustupljeni na korištenje bilo kojem događaju na kojem on učestvuje. To je minimum, nakon nezapamćene, uvredljive, nipodaštavajuće aktivnosti Zorana Milanovića prema nama“ – rekao je Crnadak.

Istakao je da je bitno da ovo ne bude tema za unutrašnje političke obračune.

-Treba da pokušamo da dođemo u situaciju da ova inicijativa bude prijedlog svih političkih partija. Iz tog razloga sam uputio pismo svim šefovima poslaničkih grupa i nezavisnim poslanicima sa idejom da i drugi politički subjekti daju svoj doprinos ovoj inicijativi i konačnom tekstu. Mi smo dali svoj doprinos prijedlogu Rezolucije, ali spremni smo da saslušamo sve i osnažimo je dodatnim zahtjevima i kvalifikacijama.

Mi ne želimo nikakvu političku korist od ovoga, apelujemo na sve poslanike da postignemo zajedno dogovor, imamo zajednički tekst i da taj materijal bude prijedlog svih nas, te kao takav bude razmatran u NSRS.

Treba da pokažemo da su naše samopoštovanje i pijetet prema svim žrtvama HVO-a iznad bilo čijeg ega, bilo čije sujete ili želje za sitnom dnevnopolitičkom koristi, da treba da sačuvamo dostojanstvo i čast kao narod i kao Republika Srpska – rekao je Crnadak, koji je naglasio da je inicijativa plod ličnih aktivnosti Zorana Milanovića, a ne odnosa prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti