Kćerku milijardera ugurali u džip, u potragu uključen FBI, a porodica nudi 50.000 dolara nagrade

Elizu Flečer (34), učiteljicu i majku dvoje djece, koja je inače i nasljednica hardverske firme vrijedne milijardu dolara su oteli, a bezbjednosne kamere su usnimile crni džip na mjestu gdje je nestala.

Policija je saopštila da im je prijavljeno da je žena, inače kćerka milijardera, kidnapovana dok je džogirala u blizini univerziteta u SAD.

Eliza Flečer (34) je u petak bila išla na jutarnje trčanje kada je navodno ugurana u crni SUV automobil.

Prema izvještajima svedoka, ona je trčala u blizini ulice Zak Kurlin u Memfisu oko 4:20 ujutro kada se dogodila otmica.

Prema izjavama svjedoka, došlo je do kratke borbe između nje i otmičara prije nego što su je ugurali u vozilo. Flečerova je nasljednica bogatstva od milijardu dolara, koja će naslijediti i porodični hardverski posao Orgil Inc.

Porodica nudi nagradu od 50.000 dolara za informacije koje bi mogle da dovedu do njenog pronalaženja. Njen telefon je pronađen razbijen pored njene flašice za vodu ispred imanja koje pripada univerzitetu, dok su kamere snimile Flečerovu prije nego što je nestala.

Policija Memfisa sada traži da se jave svi koji imaju neku informaciju.

– Ne znamo šta se dešava, ali svi je očajnički traže, a policija radi na tome. Ako nešto znate ili ste videli rano jutros, samo vas molimo da se javite. Želimo da je pronađemo – rekao je njen prijatelj, Hart Robinson za VREG.

U istragu su uključeni i FBI i istražni biro Tenesija, piše Blic.

istraga, nasljednica, otmica

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services