Savjeti za dame

Kako izabrati pravu četku za kosu

Za isfeniranu kosu i frizuru kao iz salona potrebna vam je kvalitetna četka za kosu. No, pogrešan izbor četke može vam upropastiti frizuru, stoga birajte onu koja odgovara vašoj kosi.


Kako izabrati pravu četku za kosu
Foto: N.N.

Odgovarajuća četka za kosu može mnogo pomoći da imate frizuru kao iz salona, a također će kosi pružiti i adekvatnu njegu.

Za kosu je najbolja četka s kombinacijom sintetičkih i prirodnih vlakana, a u nastavku donosimo četiri vrste četki i otkrili kom tipu kose najbolje odgovaraju.

Za tanku kosu
Plastične četke sa široko razmaknutim zupcima koji lako prolaze kroz vlasi, najbolji su izbor za osobe sa tankom kosom. Kako se dlake ne bi čupale, poželjno je da birate modele sa silikonskim čepićima na krajevima zubaca. Ovakve četke su najbolje i za feniranje, o kom god tipu kose da se radi.

Za gustu kosu
Jaka i gusta kosa može da podnese trzaje i nagle pokrete četkom, a modeli sa prirodnim vlaknima će je najbolje raspetljati i poravnati. Sintetičke četke nisu preporučljive.

Za suhu i oštećenu kosu
Ukoliko vam je kosa oštećena usljed brojnih tretman, najbolje bi bilo da koristite gustu četku sa mješavinom prirodnih i sintetičkih vlakana. Sintetička vlakna će raščešljati donje slojeve, dok će prirodna vlakna dati glatkoću površini kose.

Za lokne
Za dame sa bujnom kovrdžavom kosom, najbolje su četke sa širokim zupcima, kao i za dame sa tankom kosom. Ukoliko želite lijepo da raščešljate kosu, bez rizika od čupanja, najbolje bi bilo da koristite veliku količinu regeneratora u toku pranja kose.

Za svakodnevnu upotrebu
Za svakodnevnu upotrebu, najbolje je da koristite četke sa gumenim zupcima, koji odgovaraju svim tipovima kose.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services