Oštre kritike Jovičića

Jovičić optužio SNSD za ogromne podjele u političkim odnosima

Republika Srpska je, zahvaljujući SNSD-ovoj vladavini, došla u situaciju da od stabilne dvotrećinske većine u 2019. godini, danas na posebnim sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske nema ni ukupno dvije trećine prisutnih poslanika.


Jovičić optužio SNSD za ogromne podjele u političkim odnosima
FOTO: DNS

Poručio je ovo kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske Radislav Jovičić, koji kaže da je SNSD “svojom bahatošću i nepravednim odnosom prema koalicionim partnerima napravio ogromne podjele u političkim odnosima što se preslikava i na društvo Republike Srpske”.

– Podjelama u društvu i političkoj sceni Republike Srpske jednako su doprinijeli i poslanici iz opozicije koji nisu imali razumijevanja da podrže odluke koje su stvarno od vitalnog nacionalnog interesa za Republiku Srpsku samo zato što ih je predložio Milorad Dodik – navodi Jovičić.

On je istakao da je vrijeme da se stane na kraj podjelama u srpskom društvu.

– Republika Srpska sebi više ne smije da dozvoli bilo kakve podjele i svađe, već mora da iznutra gradi jedinstvo, a sa spoljašnjim partnerima prijateljske odnose – kaže Jovičić.

On ističe da je, kako je Ustavom Republike Srpske i propisano, osnovna uloga predsjednika Republike Srpske da izražava državno jedinstvo, a u ovom mandatu je uloga predsjednika Srpske bila potpuno drugačija od toga što potvrđuje i posljednja odluka da na obilježavanje Dana srpskog jedinstva i nacionalne zastave u Bijeljini pozove samo funkcionere svoje partije.

– Zbog toga će politika Trećeg puta DNS prekinuti emitovanje crno-bijelog filma, kojim sada bahata vlast i nesposobna opozicije dijele građane Republike Srpske, i ogrnuti Srpsku u boje naše trobojke, ujediniti se i krenuti putem promjena i obnove – zaključio je Jovičić.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services