Tehnologija

Još jedan proizvođač telefona izbacuje punjač

Nakon Epla, zatim i Samsunga, još jedan proizvođač mobilnih telefona je eliminisao punjač iz pakovanja.


Još jedan proizvođač telefona izbacuje punjač
Foto: Ilustracija

Opo je brendirao svoju tehnologiju brzog punjenja pod nazivom SuperVOOC koja ostvaruje odlične rezultate.

Prema riječima zamjenika direktora operacija kompanije Opo, Biliju Žangu, od sljedeće godine možemo očekivati da punjači izostanu iz pakovanja za nekoliko uređaja.

Žang je naveo “Sljedeće godine izbacićemo punjač iz pakovanja nekoliko proizvoda, ali imamo plan jer znamo da našim kupcima nije lako da dođu do SuperVOOC punjača. Planiramo proširenje naših operacija, ali ćemo iste te punjače napraviti dostupnim u prodavnicama kako biste mogli da ih kupite i nastavite da ih koristite čak i kada promijenite vaš telefon”.

Dakle, izbacujemo punjač, ali ne brinite se moći ćete da ga kupite zasebno u prodavnicama u kojima će taj isti punjač biti dostupan nakon što smo ga planski izbacili iz vašeg paketa zajedno sa određenim mobilnim telefonima. Kao da se nisu pretjerano potrudili oko objašnjenja..

Razlog?

U ovom trenutku, više proizvođača mobilnih telefona odlučilo je da eliminiše punjač iz pakovanja. Prvi je bio, naravno, Epl, nakon njih Samsung, pa je bilo logično očekivati da i ostali proizvođači mobilnih telefona prate trendove. Da ne zaboravimo, sve ovo pod obrazloženjem ekologije i bacanja punjača i raznoraznih polulogičnih objašnjenja. A ne smijemo zaboraviti činjenicu da cijene uređaja nisu umanjene za iznos punjača, nego rastu.

Situacija sa telefonima kompanije Opo malo je specifičnija zbog same tehnologije SuperVOOC punjenja koje dostiže sjajne brzine i koje je bilo jedna od funkcionalnosti koje su ovog proizvođača odvajale od konkurencije. Ostaje nam da sačekamo i vidimo kakav plan je ova kompanije osmislila i na koji način će se od sada razlikovati od ostatka ponude mobilnih telefona, prenosi B92.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services