„Javnost ne treba zamajavati“

Iz Vlade RS poručili da je pomoć od 750 KM kreirana kao podrška porodicama

Sva dokumentacija, koju je potrebno priložiti za ostvarivanje prava na isplatu mjesečne podrške od 750 KM za višečlane porodice sa jednim nezaposlenim roditeljem, otac ili majka, dostavlja se isključivo Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske.


Iz Vlade RS poručili da je pomoć od 750 KM kreirana kao podrška porodicama
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako su saopštili iz Vlade Srpske, dokumentacija se dostavlja na adresu Trg Republike Srpske I, 78.000 Banjaluka.

– Građani, koji imaju pravo na isplatu ove podrške, informacije u vezi potrebne dokumentacije mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 051 338 332 i 051 338 309 ili pismenim upitom na mejl info@mpos.vladars.net. Apelujemo na članove gradskih i opštinskih udruženja „Četiri +“, a koji su i politički angažovani na opštim izborima u BiH, da članovima ovih udruženjima kao i ostalim građanima pruže tačne informacije u vezi ove mjere Vlade Srpske, te da sve informacije prethodno provjere i da ih ne koriste za potrebe političke promocije – saopštili su iz Vlade RS.

Ističu da je podrška višečlanim porodicama u iznosu od 750 KM mjera pronatalitetne politike Vlade RS, kreirana s ciljem podrške  porodicama u Srpskoj.

– Naglašavamo da se Vlada Srpske vodila odgovorno i uvažavajući potrebe, ali i odgovoran odnos prema budžetu RS, nastojeći da ovom podrškom bude obuhvaćeno što više porodica  u kojima se podiže četvoro i više djece. Pravo na novčanu podršku od 750 KM ostvaruju nezaposleni roditelji, otac ili majka, iz višečlanih porodica, sve dok je jedno od četvoro i više djece maloljetno. Vlada RS uvažava, korektno sarađuje i njeguje dobar odnos sa udruženjima iz različitih oblasti, pa tako i udruženjima „Četiri+“, uključujući republičko udruženje, kao i njihove opštinske i gradske organizacije. Međutim, zamolili bismo pojedine predsjednike određenih udruženja „Četiri+“ da ovu mjeru na tačan način predstavljaju u javnosti, kako bi izbjegli širenje dezinformacija i zamajavanje javnosti, a posebno porodica koje podižu četvoro i više djece – poručili su iz Vlade Srpske.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services