Skip to main content

Izrečene kazne od 86.650 KM

Inspektori pronašli 22 radnika na crno

Inspektori Poreske uprave FBiH izvršili su 40 nadzora poreskih obveznika koji obavljaju pekarsku, ugostiteljsku, trgovačku, kao i druge proizvodne i uslužne djelatnosti, te izdali 32 prekršajna naloga i izrekli novčane kazne od 86.650 KM.


Inspektori pronašli 22 radnika na crno
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kontrole su izvršene na području Kalesije, Gračanice, Kladnja, Sapne, Srebrenika, Tuzle i Živinica, s ciljem provjere poštovanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

U ovim kontrolama inspektori Poreske uprave otkrili su osam obveznika koji su obavljali rad bez odobrenja nadležnog organa, 22 neprijavljena radnika i devet obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, odnosno, rada bez odobrenja, zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i neplaćanja doprinosa, zapečaćen je 21 objekat i izdata su 32 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 86.650 KM.

– Poreska uprava FBiH će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreskih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva poreske obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima – navedeno je u saopštenju.

Inspektori Kantonalne poreske kancelarije Tuzla kontrole su izvršili u subotu, 18. marta.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti