Humanost na djelu

Humanost na djelu: Na Sokocu prikupljeno 75 doza krvi

Na Sokocu je danas prikupljeno 75 doza u akciji dobrovoljnog davanja, što je od velikog značaja jer su ove godine neprekidni zahtjevi za koncentratima trombocita, rekla je šef službe za transfuziju Kasindo, Jelena Stojanović Lukić.


Humanost na djelu: Na Sokocu prikupljeno 75 doza krvi
FOTO: SRNA

Lukićeva je istakla da je ova akcija od velikog značaja zbog obnavljanja zaliha krvi u ovoj službi, te da će prikupljena krv zadovoljiti potrebe službe u jednom određenom periodu.

– Ove godine neprekidno imamo zahtjeve za koncentratima trombocita i samo oni koji su bili u situaciji da je neko njihov u potrebi znaju da je ogroman napor za porodicu kada svaki dan za pacijenta treba da se obezbijedi šest koncentrata trombocita – rekla je Lukićeva.

Za današnju akciju prijavila su se 102 lica, a organizovao je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Romanija.

Predsjednik ovog aktiva Andrej Miovčić kaže da je zadovoljan velikim odzivom davalaca kojima se pridružila i grupa od 17 članova Udruženja dobrovoljnih davalaca iz Gacka.

Predsjednik Udruženja iz Gacka Miroslav Vuković rekao je da već drugi put sa prijateljima učestvuje u akciji davanja krvi na Sokocu i da ovaj dolazak koriste i za posjetu Vojničkom spomen groblju Mali Zejtinlik.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services