Maks: Bacanje baklji na stazu je glupo

Haos u Formuli 1

Maks Ferstapen je osudio svog navijača koji je tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Holandije bacio jednu upaljenu baklju na stazu u Zandvortu.


Haos u Formuli 1
FOTO: SEM VAN DER WAL / EPA

Maks Ferstapen je osudio svog navijača koji je tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Holandije bacio jednu upaljenu baklju na stazu u Zandvortu.

Ubacivanje baklje na asfalt je zaustavilo kvalifikacije i napravilo nepotrebne probleme vozačima i organizatorima.

Sve se desilo ispred velike tribine na izlazu iz 12. krivine. Taj dio staze je pred sam kraj kruga i tu je prava stadionska atmosfera. Verovatno zbog uzavrele atmosfere jedan navijač je rešio da zapaljenu narandžastu baklju baci na stazu.

– Držati baklju, to je u redu neko vrijeme i postoji ograničenje koliko možeš da je držiš. Ali baciti je na stazu je jednostavno glupo. Mislim da je osoba koja je to uradila izbačena. Nemoj to da radiš! Ni za koga to nije dobro, budeš izbačen i nećeš gledati trku, nama je sesija zautsavljena jer je opasno da je bilo šta na stazi – rekao je Maks Ferstapen posle kvalifikacija.

Isto je rekao i Šarl Lekler, a isto tako je i Karlos Sains osudio ovakav potez.

– Objasnite navijačima kada smiju da koriste baklje, a kada ne. Dobro je da su koristili u krugu u kom je Maks tek izašao na stazu, ali ne smiju da ih pale u sredini trke ili u krugu kada smo u sred borbi. Kada voziš 300 na sat ne trebaju ti bilo kakve distrakcije. Nadam se da će organizatori upozoriti navijače. Naravno još je važnije da ih ne ubacuju na stazu – rekao je Karlos Sains, a prenosi Sportklub.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services