Ugroženo čak 2 milijarde korisničkih podataka

Hakovan TikTok, promijenite lozinku

Stručnjaci za sajber bezbjednost potencijalno su otkrili hakovanje u popularnoj kineskoj aplikaciji TikTok.


Hakovan TikTok, promijenite lozinku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Stručnjaci za sajber bezbjednost potencijalno su otkrili hakovanje u popularnoj kineskoj aplikaciji TikTok.

Navodno je ugroženo dve milijarde korisničkih podataka.

– Preporučujemo vam da promenite svoju TikTok lozinku i omogućite dvofaktorsku autentifikaciju, ako to već niste uradili. Pregledali smo uzorak izvučenih podataka. Našim pretplatnicima e-pošte i privatnim klijentima već smo poslali poruke upozorenja – tvitovao je jedan od istraživača.

Troj Hant, kreator sajta sa informacijama o povredi podataka haveibeenpwned objavio je na Tviteru da su dokazi “za sada prilično neubjedljivi”.

– Ko bi rekao da će TikTok odlučiti da pohrani sav svoj interni izvorni kod na jednoj Alibaba Klaud instanci koristeći lošu lozinku? – tvitovao je BlueHornet|AgaisntTheWest na probijenim forumima.

Ranije je Majkrosoft 365 Defender otkrio ranjivost u aplikaciji TikTok za Android koja može dozvoliti hakerima da preuzmu privatne, kratke video snimke miliona korisnika nakon što kliknu na zlonamjernu vezu. Kineska kompanija je sada ispravila ranjivost.

– Hakeri su mogli da preuzmu nalog bez svijesti korisnika samo jednim klkom na posebno napravljenu vezu – navedeno je u saopštenju tehnološkog giganta, piše Telegraf.

“Napadači su mogli da iskoriste ranjivost da otmu nalog bez svesti korisnika ako je ciljani korisnik jednostavno kliknuo na posebno napravljenu vezu”.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services