Koalicija glasala jedinstveno

Gradonačelnik Ćosić izgubio podršku koalicije

Na 12. redovnoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo nije usvojen rebalans budžeta u iznosu od 15.325.165 KM. U odnosu na Nacrt, rebalans je povećan za 290.000 KM.


Gradonačelnik Ćosić izgubio podršku koalicije
Foto: Privatna arhiva

Na 12. redovnoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo nije usvojen rebalans budžeta u iznosu od 15.325.165 KM. U odnosu na Nacrt, rebalans je povećan za 290.000 KM.

Predrag Šarović, odbornik SDS-a u Skupštini grada, istakao je da nisu glasali za usvajanje rebalansa jer amandmani ove stranke nisu usvojeni u potpunosti, te da budžet nije onakav kakav bi trebalo da bude.

“S obzirom na to da budžet nije usvojen, očigledno je da nešto ne štima u ovom gradu. Iako gradonačelnik tvrdi da je sitacija nikad bolja, činjenice pokazuju drugačije“ – rekao je Šarović.

On je naglasio da je koalicija ovaj put glasala jedinstveno.

“Priča gradonačelnika da će biti uskoro 19-20 odbornika na strani pozicije je pala u vodu. Opozicijala je pokazala da izlazi jedinstveno i da ima sve odbornike na svojoj strani. Nadam se da će u narednom periodu postojati kohezija između koalicije i da ćemo uspjeti da istrajemo u našim namjeram“ – istakao je on.

Prema njegovim riječima, budžet za neprofitne organizacije povećan je sa 35 na 70.000 KM, iako na teritoriji grada Istočno Sarajevo postoje samo nekoliko takvih organizacija.

“To je klasično stranačko dijeljenje novca onim organizacijama koje su uz režim“ – zaključio je on.

Šarović je dodao da je na inicijativu kluba ove stranke, koju su potpisali i DNS-a i PDP-a, prihvaćen zahtjev za održavanje tematske sjednice o situaciji u MOFAS-u.

Marko Kubatlija, odbornik DNS-a u Skupštini grada, istakao je da nepodržavanje usvajanja budžeta nije političko pitanje, nego očuvanje interesa građana Istočnog Sarajeva.

“Gubljenje podrške skupštinske većine u Gradskoj upravi samo dokazuje da su građani rekli „ne“ nekim stvarima koje se dešavaju u Gradskoj upravi“ – rekao je Kubatlija.

Kako kaže, postoji nova skupštinska većina u Istočnom Sarajevu i uskoro će biti prezentovana.

Kubatlija je rekao da je jedan od razloga zašto DNS nije podržao rebalans budžeta, raspoređivanje budžetskih sredstava namijenjenih za sport.

“Nikad nijedan gradonačelnik nije davao novac sportskim udruženjima iz Bijeljine i Banjaluke. Vrijeme je da to prestane. Postoji dosta sportskih klubova na teritoriji ovog grada koje treba podržati, a ne davati sredstva u druge gradove Republike Srpske“– istakao je on.

Komentarišući neusvajanje rebalansa budžeta, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je polovinu amandmana opozicionog kluba prihvatio te da je riječ o čistom polikantskom odnosu.

On je dodao da kada je riječ o usvojenim amandmanima, riječ je o opremanju ambulnte u Kasindolu, ograda na Veljinama i izgradnja biste doktora Miodraga Lazića.

“Iako SDS nije podržao rebalans budžeta, mene to kao gradonačelnika neće spriječiti da izdvojimo i 10.000 KM za opremanje ambulante porodične medicine u Kasindolu, da pomognemo izgradnju ograde oko hrama na Veljinama, kao i da pomognemo izgradnju statue Miodraga Lazića na istoimenom šetalištu“ – rekao je Ćosić.

On je dodao da će u narednih 15 dana biti održana tematska sjednica o stanju u MOFAS-u.

Na dnevnom redu današnje sjednice pred odbornicima su se našle i informacije o funkcionisanju javnih komunalnih preduzeća, održavanju čistoće i upravljanju otpadom na području grada, informacije iz oblasti zapošljavanja i realizaciji Programa zapošljavalja na području grada Istočno Sarajevo za 2021/2022. godinu, kao i informacije o izgradnji infrastrukturnih objekata na području grada po prostorno-planskoj dokumentaciji i o sudskim sporovima koje vodi grad Istočno Sarajevo.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services