• Naslovna
  • Vijesti
  • Politika
  • Glavaš: U Parlamentarnoj skupštini BiH boriću se da se poštuju odluke Narodne Skupštine Republike Srpske

„Narod da bira predstavnike koji će se boriti za njihove interese, a ne da glasa za nosioce lista koji će vratiti mandat“

Glavaš: U Parlamentarnoj skupštini BiH boriću se da se poštuju odluke Narodne Skupštine Republike Srpske

On je u TV debati na BH TV naglasio da će se zalagati za jedinstvo svih političkih subjekata koji budu imali predstavnike u PS BiH.


Glavaš: U Parlamentarnoj skupštini BiH boriću se da se poštuju odluke Narodne Skupštine Republike Srpske
FOTO: DNS

„Kao izabrani predstavnik u Predstavničkom domu Bosne i Hercegovine boriću se da se zastupaju interesi građana Republike Srpske, poštovaću institucije Republike Srpske i Ustav Republike Srpske, a prije svega ću se botiti da se poštuju odluke NS RS“, rekao je kandidat DNS za PS BiH Aleksndar Glavaš.

On je u TV debati na BH TV naglasio da će se zalagati za jedinstvo svih političkih subjekata koji budu imali predstavnike u PS BiH.

„Samo jedinstvo političara iz Republike Srpske ima argumente za pregovore sa ostala dva naroda u BiH. Poslanici iz Republike Srpske dužni su da poštuju odluke NS RS kao najvišeg zakonodavnog tijela, a ako to ne budu činili, treba da prihvate odgovornost“, poručio je Glavaš.

On je pozvao građane da ne glasaju za nosioce lista koji su na tom mjestu samo da bi ostvarili određen broj glasova pa vratili mandat, nego da biraju one predstavnike koji će se iskreno boriti i zalagati za interese svog naroda.

Kada je u pitanju djelovanje Parlamentarne skupštine BiH Glavaš ističe da budući parlamentarci treba da otvaraju pitanja oko kojih se mogu dogovoriti, a koja neće nanositi štetu za sva tri naroda u BiH i ostalim narodima koji tu žive.

„Jasno je da se možemo dogovoriti da se borimo protiv korupcije, da se zalažemo za efikasniji obrazovni i zdravstveni sistem, sprečavanje odlaska mladih, bolju poresku politiku, kreiranje poslovnog ambijenta i bolju reputaciju BiH na mađunarodnoj sceni. Ono oko čega ne možemo da se složimo je su Ustavne reforme koje moraju da se odnose i na prenose nadležnosti, i ja kao predstavnih DNS-a ću se boriti protiv prenosa bilo kakvih nadležnosti“, naglasio je Glavaš.

Glavaš je takođe istakao da je u BiH hitno potrebna reforma pravosuđa i da je v rijeme da strane sudje napuste BiH.
„Sudije i tužioce treba da bira narod i oni narodu treba da odgovaraju, a ne da da za svoje propuste kojih ima mnogo prolaze nekažnjeno“, bio je jasan Glavaš.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services