Sramota

Fond zdravstvenog osiguranja Srpske odbio finansiranje liječenja Miloša Božovića

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske odbio je finansiranje liječenja Miloša Božovića kojem je potrebno oko 240.000 KM za drugu terapiju matičnim ćelijama u Rusiji.


Fond zdravstvenog osiguranja Srpske odbio finansiranje liječenja Miloša Božovića
Foto: YouTube/screenshot/BN

Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, koja je i pokretač humanitarne akcije, u proteklom periodu je poslala preko 80.000 mejlova na adrese svih nivoa vlasti u Srpskoj, sa molbom za uplatu finansijskih sredstava za nastavak Miloševog liječenja.

Akciji se do sada odazala samo Vlada Republike Srpske koja je uplatila 20.000 KM i jedan mala, izrazito nerazvijena opština Trnovo sa 2.000 KM.

– Dobili smo dopis od Fonda Srpske da nisu u mogućnosti podržati Miloševo liječenje jer, navodno, finansiranje liječenja matičnim ćelijama nije predviđeno zakonom – rekla je Ranko Skakavac, sekretar ove organizacije.

U ovoj, kao i u svim do sada organizovanim akcijama za Miloševo liječenje, humanost su pokazali građani Republike Srpske koji su se u velikom broju i na razne načine uključili u akciju.

Za Miloša, koji bi što prije trebalo da otputuje u Rusiju do sada je prikupljeno oko 110.000 KM.

Iz Opštinske organizacije Crvenog krsta se nadaju da će, uz pomoć dobrih ljudi, do kraja marta uspjeti da skupe potrebna sredsta.

– Veliki je problem nastavak liječenja, jer Miloš, u naredne dvije godine, treba da primi još 16 doza. Narod će pomoći, ali za institucije ne vjerujem – rekao je Skakavac.

Do kraja marta je aktivan m:tel humanitarni broj 1412, a pozivom na ovaj broj darujemo 1 KM za nastavak Miloševog liječenja.

Porodici Božović možete pomoći i uplatom novca na žiro račun broj: 5620128150302396 NLB banka Istočno Sarajevo.

Uplatom iz inostranstva IBAN: BA 395620128150302590 Aleksandar (Sreto) Božović, Akademika Petra Mandić 48, 71123

SWIFT BIC: RAZBBA22 NLB banka Milana Tepića br. 4, 78000 BanjalukaKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services