„Bilo je vrlo stresno odlaziti na prvu borbenu liniju i dolaziti na treninge“

Doprinos plesnog studija „Orion“ razvoju kulture

Rukovodilac Plesnog studija “Orion” Dragan Veselinović rekao je novinarima da je riječ o jednom od najvećih plesnih događaja na području Srpske koji će okupiti neke od najbolje svjetski rangiranih plesača.


Doprinos plesnog studija „Orion“ razvoju kulture
FOTO: OPŠTINA PALE

Na Palama jesinoć svečanom akademijom počelo obilježavanje trodnevne manifestacije „Adrenalinski plesni vikend Pale – Jahorina“ povodom 30 godina kontinuiranog i uspješnog rada Plesnog studija „Orion“.

Rukovodilac Plesnog studija “Orion” Dragan Veselinović rekao je novinarima da je riječ o jednom od najvećih plesnih događaja na području Srpske koji će okupiti neke od najbolje svjetski rangiranih plesača.

On je podsjetio da su prvi plesni koraci napravljeni u septembru 1992. godine i da se od tada ne zaustavljaju.

– Bilo je vrlo stresno odlaziti na prvu borbenu liniju i dolaziti na treninge, a dolazilo se i u punoj ratnoj opremi kako bi se odradio trening. Tokom ratnih dejstava okupljali smo veliki broj djece i svojim aktivnostima doprinosili razvoju plesne kulture – podsjetio je Veselinović.

U dvorani “Peki” sutra od 10.00 do 17.00 časova biće održane plesne radionice za djecu sa predavačima iz Srbije, Sarajeva i Banjaluke, dok će od 18.00 časova biti održan zumba master klas sa licenciranim instruktorima iz Italije, Srbije, Hrvatske, BiH, a glavni predavač biće Horhe Moreno iz Brazila.

Za najmlađi uzrast u nedjelju, 4. septembra, biće održana zumba dječija žurka i di dens parti. Radionice za djecu su besplatne.

Igor Ikonić, direktor gradske Turističke organizacije Istočno Sarajevo koja je pokrovitelj manifestacije, najavio je da će biti priređen razigrani plesni vikend i čestitao je jubilej Plesnom studiju “Orion”.

Ikonić je dodao da u narednom periodu moraju više pažnje posvetiti ovom plesnom studiju koji ima prijavljenih oko 500 učesnika i 20 licenciranih instruktora za zumba ples.

Direktor paljanske Turističke organizacije Dragan Jakić kaže da im je čast da budu dio tima, a manifestacija je dobra prilika da se na najbolji način predstavi opština Pale i svi njeni turistički kapaciteti.

Povodom ovog jubileja dodijeljene su nagrade i plakete u Kulturnom centru Pale.

Za izuzetan doprinos razvoju plesne kulture plakete su dodijeljene predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, opštini Pale, gradu Istočno Sarajevo, gradskoj i opštinskoj turistička organizacija, Dječijem centar “Bubamara”, Kulturnom centru Pale i ostalim zaslužnim pojedincima.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services