Umiješali se i advokati

Dončić u sporu sa rođenom majkom: Zbog nje ne igra za Srbiju

Klasični balkanski problemi u porodici Dončić i to usred Eurobasketa.


Dončić u sporu sa rođenom majkom: Zbog nje ne igra za Srbiju
Foto: Mike Stobe / Getty images / Profimedia

Jedan od najboljih igrača današnjice Luka Dončić vodi velike bitke sa svojom Slovenijom na Eurobasketu, ali tu su i pravne bitke sa advokatima na sudu. Dončić je podnio zahtjev Kancelariji za patente i žigove SAD (USPTO) da se poništi registracija zaštitnog znaka „Luka Dončić 7“ koji je već godinama u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin, pošto želi da sve pređe u njegove ruke i tu je nastao problem.

Dončić želi da vrati potpunu kontrolu nad brendovima koji nose njegovo ime, dok ga je majka Mirjan Poterbin u više navrata „stopirala“ za pojedine od njih.

Prema informacijama američkog novinara Marka Stajna, nesuglasice datiraju još iz sezone 2018/19, inače prve Dončićeve u NBA ligi, a kada je i predao saglasnost majci da registruje njegovo puno ime kao zaštitni znak. U međuvremenu se osamostalio i poželio da sve bude pod njegovom kontrolom, tako da su oko svega nastale velike peripetije i problem sa njegovim zaštitnim znakom „Luka Dončić“ nije riješen.

Bilo je navodno pokušaja i pregovora o prenosu kontrole nad pravima preko advokatske kompanije „Brown Rudnick“, kada je Dončić tražio da se poništi brend „Luka Dončić 7“, što je njegova majka tada odbila.

U tužbi stoji da Dončić nije povezan sa tim brendom, da on ne odobrava stavljanje robe i usluga pod tim imenom. Stajn je prenio da Dončić više nije povezan sa kompanijama koje posjeduju i brodaju brend „Luka Dončić 77“ i koji upravljaju sajtom sa njegovim imenom, a nada se da će ove peripetije što prije biti riješene.

U međuvremenu se njegova majka Mirjam Poterbin, zbog koje igra za Sloveniju, nije oglašavala, a dobro je poznato da često dolazi na NBA utakmice kako bi ga pratila i navijala za njega.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services