Crno-bijeli zadovoljni

Dominacija Partizanove škole u Evropi

„Barca Budapest cup”, koji je održan u glavnom gradu Mađarske posjetili su pjetlići Parnog valjka, odnosno dječaci rođeni 2011. godine koje su predvodili treneri Nikola Filipović, Miloš Nikolić i Slobodan Šaranov, uz asistenciju doktora Zorana Paunovića, i pobijedili u konkurenciji 12 ekipa


Dominacija Partizanove škole u Evropi
Foto: FK Partizan

Da je Partizanova škola fudbala među najboljima u Evropi nismo rekli mi, nego oni koji se stručno bave tom tematikom, a uspjesi koje ostvarujemo širom kontinenta samo pokazuju da su im zaključci tačni. Na listu velikih rezultata ostvarenih u posljednje vrijeme pridodata su i dva prva mjesta na izuzetno jakim turnirima u Budimpešti i Firenci – navode iz Humske.

„Barca Budapest cup”, koji je održan u glavnom gradu Mađarske posjetili su pjetlići Parnog valjka, odnosno dječaci rođeni 2011. godine koje su predvodili treneri Nikola Filipović, Miloš Nikolić i Slobodan Šaranov, uz asistenciju doktora Zorana Paunovića, i pobijedili u konkurenciji 12 ekipa.

Bili su tu dječaci Barselone, Verone, Slovana iz Bratislave, Videotona, Đera, Ferencvaroša i Ujpešta, i svi oni su na kraju morali da čestitaju crno-bijelima na zasluženom trijumfu.

Nakon trijumfa nad Ferencvarošem (1:0) i Đerom (2:1), kao i poraza od Verone (0:2), Partizanovi pjetlići su se plasirali u osminu finala, gdje su savladali Ujpešt (3:0), na stepeniku više su bili bolji od Barselone (1:0), ekipi Verone se, potom, u polufinalu identičnim rezultatom revanširali za poraz u grupnoj fazi, da bi u finalu nakon 0:0 u regularnom dijelu poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca još jednom savladali vršnjake iz Ferencvaroša (3:2).

Za golmana turnira je proglašen Vuk Dimitrijević, a po ocjenama prisutnih trofej za najboljeg igrača turnira trebalo je da ode u ruke Andreja Dimitrijevića, ali nije.

Pomenuta generacija već je navikla na uspjehe, budući da su osvajali turnire, kako u zemlji, tako i u Evropi, a čine je: Vuk Davidović, Dušan Cvijan, Andrej Dimitrijević, Aleksa Linta, Pavle Jevtić, Luka Soknić, Haris Saiti, Relja Mijailović, Aleksa Simetić, Pavle Stapar, Vojin Radojković, Stefan Marinković i Aleksa Puškarević.

Dok su njihovi mlađi drugari osvajali turnir u Mađarskoj, kadeti crno-bijelih su igrali u Firenci na jednom od najprestižnijih turnira “TORNEO NEREO ROCCO 2022” i, naravno, pobijedili. I to tako što su u finalu savladali Empoli, klub čija je omladinska škola najcjenjenija u cijeloj Italiji i na čijoj klupi sjedi Alesandro Birindeli, a rezultat je bio 6:1.

Prije toga, igrači trenera Đorđija Ćetkovića, Miloša Bogunovića, Srđana Ostojića i Vasila Timotića savladala je ekipu Milana (3:1), remizirala protiv Pontendera (1:1), a zatim prvo mesto u grupi obezbjedili pobjedom nad Pizom (5:1).

Eliminacioni dio turnira, pored igračkih kvaliteta, pokazao je i mentalnu snagu crno-bijelih koji su u polufinalu, nakon 1:1 u regularnom dijelu meča, na penale savladali austrijski Šturm iz Graca (5:4), da bi u već pomenutom finalu pokazali potpunu dominaciju.

Pored trenera uz ekipu su bili dugogodišnji sekretar omladinske škole Dragan Šušnjar, fizioterapeut Aleksandar Olujić i vođa puta Aleksandar Mirosavljević,a tim su činili: Omer Kahrović, Dženis Totić, Uroš Ćuk, Relja Obrić, Uroš Filipović, Uroš Dinić, Dimitrije Janković, Dušan Došlov, Matija Popović, Dušan Jovanović, Vanja Radulaški, Veljko Krstić, Ognjen Ugrešić, Zoran Alilović, Ilija Batričević, Andrej Popović, Mihajlo Ilić i Vanja Dragojević.

Za najboljeg igrača turnira je proglašen Andrej Popović, najbolji strijelac Matija Popović, a Đorđije Ćetković za najboljeg trenera turnira.Komentari

Pretplati se
Obavesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezane vijesti


jadran sarajevo

Jadran Sarajevo© 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services